• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] danloo23 przedstawia...156 2,4 JTD-m

danloo23

Nowy
Auto
AR 156 2,4 JTD 20V 2005r.,Fiat Bravo 2 1,6 mjet 105KM 2012r.
Witam Serdecznie Kolegów i Koleżanki:).
Wiec po sześciu latach na forum-jakoś wcześniej sie nie złożyło:)-przyszedł czas przedstawić moje oczko w głowie-oczywiście zaraz po mojej żonie:),czyli AR 156 2.4 JTD-m.
Jest to moja druga Alfa,poprzednia była z 1999r. i też posiadała motorek 2.4 ale troszke słabszy bo 136 konny (fotka na samym końcu).
Więc do rzeczy...
Bella została kupiona pod koniec września ubiegłego roku,znalazłem ją w Ostrowie Wielkopolskim z ogłoszenia na Alledrogo za kwotę 18200zł (wystawiona była za 20tyś.).Bardzo pomógł mi kolega z forum Paweł z Legnicy którego gorąco Pozdrawiam i Polecam jeśli ktoś szuka auta i chce sprawdzić je przed zakupem (jeszcze raz dzięki Paweł,to był dobry wybór).
Auto pochodzi z września 2005r. czyli ostatni wypust,silniczek taj jak napisałem wyżej to 2,4JTD-m 20V 175KM-w tej chwili 205KM-zasługa Cinka,przebieg to w tej chwili 182tys.i ciagle rośnie:)...!
Wyposażenie może nie powala bo nie ma podgrzewanych foteli,ksenonów,bose i innych pierdułek ale za to auto jest w bardzo dobrym stanie.
Do tej pory zrobione/kupione zostało:
-kpl. rozrząd z pompą wody (przez poprzedniego właściciela)
-wymieniony olej i wszystkie filtry (powietrza,paliwa,oleju,kabinowy)
-chip u Cinka i wycięcie programowo EGR (w tej chwili 205 wściekłych rumaków i 440 niutków)
-wygłuszone przednie drzwi matami STP SILVER+dystanse MDF
-nowe radyjko Clarion CZ703E+głosniki Morel Maximo 6.2 (czekają na zamontowanie,chwilowy brak czasu)
-ramki klubowe
-17" alu+nówki letnie oponki Fulda z poprzedniej Belli (jak tak dłużej będzie grzało:) to niedługo zakładam)
To chyba wszystko z większych nakładów na Bellę ale w planach jest jeszcze:
-wymiana kielichów i krzyżaków-niestety 440Nm zrobiło swoje i coraz częściej zaczyna telepać kierownicą przy przyspieszaniu,wszystko już zakupione,w poniedziałek wymiana
-konserwacja podwozia-wiosna-lato
-lampy soczewkowe by Proxim w niedalekiej przyszłości
-czujniki cofania (w poprzedniej 156 miałem i nie mogę się przyzwyczaić że teraz ich nie mam)
To chyba tyle,jak coś mi się przypomni będę sukcesywnie pisał.
Poniżej fotki robione dzisiaj na szybko telefonem a na samym dole foto mojej poprzedniej 2,4...(właśnie te felgi z oponkami będą na lato).

A to moja Była:)...

Fajna sztuka. Cena za jaką zakupiłeś też nie zła :cool:

Cena fajna ale naprawde zanim kupilem ta ogladalem kilka innych 156 od 12 do 16 tys. w mojej okolicy i stan byl co najmniej sredni a szukalem naprawde zadbanego auta zeby zaraz na poczatku nie dokladac nie wiadomo ile i trafila sie ta ktora ogladacie i jest ok,do tej pory zero problemow,no teraz wyskoczyl ten przegub ale tego akurat sie spodziewalem.Autko po chipie zbiera sie duzo lepiej,wrazenie jakby ubylo kilkanascie kilogramow.
Wysłane z mojego Nexus 4

Kolorek jak moja ;) może słabiej wyposażona ale mocniejsza :P

Pozdro!

No i przed chwila wracajac z trasy zlapany kapec,dojazdowka poszla w ruch:)...musialem zjechac do jakiegos lasu,ciemno jak w d...ale sie udalo,dobrze ze juz bylem blisko domu:).Skorzystam z okazji i jutro zmieniam na 17".

Wysłane z mojego Nexus 4

Hmm... Mnie tez kusi wstawic letnie kapcie ale... W poprzednim roku zrobilem falstart i musialem ponownie wracac do zimowego setup, wiec moze jeszcze chwile poczekam. Jakie fele masz?

Wyslano z Lumia 800 using Tapatalk

Podobają mi się poliftowe 156, szczególnie sportwagony :)
Bardzo ładna ta Twoja, świetnie dobrane radio do reszty panela, fotele w skórce - tak źle z tym wyposażeniem nie jest ;)
No i to, co czyni auto wyjątkowym - silnik 2.4, w dodatku @ na 205KM - super! Musi ładnie latać..

Mi osobiscie bardziej podoba sie przod od fl ale to rzecz gustu.Fele bede zakladal te z ostatniej fotki bo zostawilem je sobie z poprzedniej Belli.Felgi byly piaskowane i malowane na kolor czarny polysk,wczesniej byly srebre,oponki sa nowe Fuldy z data 2013r.

Wysłane z mojego Nexus 4

Hej.
Właśnie jestem po wymianie kielichów i krzyżaków...wrażenie-całkiem inne auto,zero drgań,aż się chce wcisnąć gaz do końca:)...!
Wczoraj wymienione zimówki na letnie 17",mam nadzieje że się nie pospieszyłem:).
Fotka robione telefonem przed miejscem gdzie pracuje.

dobrze wygląda na tych alu. Fajnie, że masz szyber dach - przydatna sprawa...

Fakt,szyberdach fajna sprawa ale troche brakuje mi podgrzewanych foteli,szczegolnie rano gdy jade do pracy ale nie mozna miec wszystkiego:).

Wysłane z mojego Nexus 4

Hej.
Dzisiaj zrobilem sobie i mojej Belli maly prezencik:):

...dodatkowo z okazji ze mamy juz wiosne kilka wiosennych fotek:):

Aha...Dzieki Moniq za naklejki,wygladaja super.Niestety naklejalem je w nocy bo nie moglem wytrzymac do rana:) i troche mi krzywo wyszlo ale mam zapas wiec to poprawie.
Cos musze zrobic z przednim zderzakiem bo mam pelno odpryskow,strasznie mnie to drazni:(.

Ładnie się prezentuje. Tylko coś tam gałki ode mnie jeszcze nie widzę...:) Czyżby nie doszła?

Galka doszla,jest Super i jutro ja napewno zaprezentuje:).

Wysłane z mojego Nexus 4

Ja bym jakoś pomalował zaciski, bo tak ciemno w tym kole, myślę że srebrny byłby w porządku :)

Ja bym jakoś pomalował zaciski, bo tak ciemno w tym kole, myślę że srebrny byłby w porządku :)

Jest taki plan tylko narazie brakuje mi na wszystko czasu,tez myslalem nad srebrnym kolorem,jeszcze rozwarzam zolty albo czerwony,ponadto musze przykleic ponownie listwy-nakladki na progi bo troszke zaczynaja sie odklejac,sprobuje zlapac je na tasme dwustronna 3M.

Wysłane z mojego Nexus 4

Amortyzatory
Powrót