Zabrze1990
Nowy
- Auto
- Alfa Romeo 156 2.4 JTD 150km 2002r.
Panowie objaw w mojej 2.4 jtd jest taki że momentami daje gazu a auto ledwo co rusza z miejsca dopiero powyżej 2tys przyspiesza gwałtownie. Zrobiłem takie rzeczy:
Nowy EGR pierburga
Nowy przepływomierz Bosch
Nowy zawór turbiny pierburga
Rozrząd komplet Bosch
Filtr powietrza w listopadzie założyłem
EGR wczoraj zaślepilem
Czujnik doładowania wyczyscilem
Wężyki podciśnienia te co idą od zaworu turbo do gruszki i do vacum są całe
Objaw dalej wystepuje. Ja już nie mam sił ani kasy. Gdzie jeszcze.mam szukać? Może turbo się skończyło? Czy czyszczenie liquid moly coś da? Niema już kasy na regenerację. Mam dość.wkladania tyle kasy w to auto bez efektu. Kolektor niejedyny jakoś mega brudny choc czysty też nie.
Pokazuje błąd przepływki ciągle i jak ją odepne to auto fajnie jedzie, ale przecież mam nową z Bosch. Zauważyłem też olej w przepustnicy. Zauważyłem też że auto powyżej 2 tys nagle przyspiesza i na 3 tys znów traci moc
Nowy EGR pierburga
Nowy przepływomierz Bosch
Nowy zawór turbiny pierburga
Rozrząd komplet Bosch
Filtr powietrza w listopadzie założyłem
EGR wczoraj zaślepilem
Czujnik doładowania wyczyscilem
Wężyki podciśnienia te co idą od zaworu turbo do gruszki i do vacum są całe
Objaw dalej wystepuje. Ja już nie mam sił ani kasy. Gdzie jeszcze.mam szukać? Może turbo się skończyło? Czy czyszczenie liquid moly coś da? Niema już kasy na regenerację. Mam dość.wkladania tyle kasy w to auto bez efektu. Kolektor niejedyny jakoś mega brudny choc czysty też nie.
Pokazuje błąd przepływki ciągle i jak ją odepne to auto fajnie jedzie, ale przecież mam nową z Bosch. Zauważyłem też olej w przepustnicy. Zauważyłem też że auto powyżej 2 tys nagle przyspiesza i na 3 tys znów traci moc