• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Czyszczenie/demontaż lampy alfa 159

okej, w sumie racja, po co kupowac cały zostaw skoro można tylko palniki same wymienić a przetwornice stare zostawić po H7. Teraz pytanie, od palnika czy od przetwornicy zależy to jak szybko osiągają swoją szczytową moc? Obecne HIDy H7 rozpalają się jak lampa naftowa... No dobrą sprawę to od palnika zależy bo przetwornica podaje tylko napięcie chyba.

PabloXXl przeczytaj opis na aukcji. Nie da się do soczewki przewidzianej pod palnik D2S zamontować hid-a z gniazdem H7. No chyba że ja nie zrozumiałem pytania Pawliko.
Niepotrzebnie kupujesz hida d2s,bo do hida z h7 mozesz kupić przejściówki.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Panowie pamiętajcie że jak zmienicie soczewki na te d2s to należy przerobić dekle....

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

Chciałem zmieniać soczewki na te d2s ,ale jednak chyba zdecyduje się na ledy.

Pablo XXL ten kabel służy do tego żeby podłączyć przetwornice HID(taką chińską) do palnika D2S. Fizycznie jest niemożliwe aby wsadzić w gniazdo w soczewce xenonowej hida przewidzianego pod gniazdo H7.

Chyba się nie zrozumieliśmy.

fajne to rozwiązanie z soczewkami z retrofitu tylko trzeba jakoś rozwiązać problem z większymi deklami i szczelnymi do tego zeby reflektor nie łapał brudu i kurzu
myśle że fajnie byłoby wyciąć otwór i dokleić coś w formie kubka z otworem na przewody

Dokładnie coś takiego zrobiłem. Wrzucałem gdzieś zdjęcia

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

w Hidretrofit mają odpowiednie dekle

Problem może być przy przegladzie. Zwykly hid na h7 można na czas przeglądu bez problemu zamienić na zwykłą zarowke. Z d2s już problem.

2 razy już byłem ze swoimi + ringi i nie było problemów

Zależy na jakiego diagnostę trafisz. Mi w kiedyś w 3letniej Hondzie nie podbił dowodu, bo silniczek od podnoszenia świateł w 1 lampie nie działał.

Niestety, ale jest wielu diagnostów, którzy za flaszkę dowód bez oglądania samochodu podbiją.

Podziwiam tego, który wyjmuje odbłyśnik świateł mijania bez demontażu lampy...

Ja dzisiaj wymienialem i lamp nie demontowalem... szczerze? demontaz z wymiana zajal mi ponad godzinke[emoji4]
a po wymianie wreszcie LEDy zamiast h7 pokazaly moc

Ostatnia edycja:
Niestety, ale jest wielu diagnostów, którzy za flaszkę dowód bez oglądania samochodu podbiją.

Podziwiam tego, który wyjmuje odbłyśnik świateł mijania bez demontażu lampy...
Jak zostało mi się dłużej za granica z samochodem z polski (nie planowałem, bo wyjazd miał być na rok), to faktycznie taki diagnosta co znał mojego ojca i na prośbę żeby podbił przegląd w dowodzie po prostu to zrobił, bardzo się przydał. Jednak będąc świadomyj że przegląd jest też dla mojego bezpieczeństwa i komfortu, od lat szukam diagnostów najbardziej upierdliwych i dokładnych, bo lubię mięć samochód 100% pewny i bez mankamentów. Wiele SKP omijam, bo tam mimo moich próśb do diagnosty żeby dokładnie sprawdził, widzę że robią po łebkach (z resztą zawsze asystuję i wchodze pod samochód sam popatrzyć). Miałem takiego dokładnego diagnostę na jednej SKP i 3 czy 4 lata do niego jezdziłem, ale ostatnim razem już był jakiś inny i zrobił byle jak, jak większość.

Ostatnia edycja:
Ja zawsze jak na przegląd jeżdżę to mówię żeby mi gość przeczepał auto tak jakby to robił najgorszemu wrogowi:D zawsze się sprawdza ale mankamentów żadnych większych nie wynajduje póki co:D

może to jest metoda w Polsce, bo jak ja po prostu proszę żeby bardzo dokładnie sprawdził i nawet najmniejsze niedociągnięcia mi zgłosił, to nie bardzo to działa:)

Amortyzatory
Powrót