Czym czyścić?

M

Mark

Guest
Tak więc jak w temacie ;d

zdjęcie: ( zaznaczone na czerwono)

jak dobrze widzę to chodzi o boczek pokryty takim jakby hmmm meszkiem... mam to samo u siebie w 156tce po FL. Przy okazji wymiany tapicerki i tej wkładki tapicerskiej w drzwiach wyczyściłem to ustrojstwo w sumie w prosty sposób tyle że miałem zdjęty boczek i nie wiem jak sprawdziłoby się to w opcji z boczkiem założonym. Swój boczek po prostu włożyłem do wanny zmoczyłem letnią wodą, do tego troszkę proszku do prania, miękka szczoteczka i po bólu - oczywiście z ilością wody to z umiarem bez fantazji, później wystawiłem to na słońce na 2-3 godzinki i załatwione

Do pielęgnacji tapicerki jest kilka ogólnodostępnych preparatów - wszystkie mają podobny skład tylko różnią się zapachami. A ponieważ "de gustibus non dysputandum" więc sam musisz dopasować zapach. Ja np. kiedyś kupiłem zapach "antynikotynowy" i potem tydzień wietrzyłem auto, bo mi się od tego smrodu "womitować" chciało. Popielniczka wypełniona po brzegi rocznymi petami jest przyjemniejsza od "antynikotyny". Stosunkowo neutralne są "plack'i" po brzoskwiniowym mogę od razu wsiadać do auta.
A jeżeli masz problem z jakimś konkretnym zanieczyszczeniem, to napisz czym pobrudziłeś, bo od tego zależy technologia usuwania.

Amortyzatory
Powrót