• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Czy Wasza skrzynia biegów "miauczy"

Jak niby od spodu? Miałem auto obrócić do góry nogami?

Zamiast obracać, łatwiej jest wejść pod samochód (kanał) :P

Olej.jpg

Jeżeli któraś ze śrób jest spustowa to druga może być kontrolna, dlatego pytam. Jest też imbus od góry pod aku ale w tym wypadku chyba nie obejdzie się bez jego wyciagania bo jest utrudniony dostęp.

Nie pamiętam, więc nie chcę mieszać, ale pamiętam, że korka "a" nie należy odkręcać. Wlew jest gdzieś od góry. Inna sprawa, że mamy inne skrzynie ;)

Ja swoją wiedzę zaczerpnąłem z eLearn'a. Potwierdziło się to w ASO.
Radzę byś sprawdził procedurę wymiany oleju w skrzyni dla swojego silnika. Może ktoś Ci pomoże, ja nie mam chwilowo jak.

Przyznam szczerze, że nie znalazłem nigdzie w "obstrukcji" ;-) obsługi żadnej informacji o wymianie oleju w skrzyni biegów. Chcę dodać jakiegoś specyfiku o którym pisaliście wcześniej, bo wiadomo że nasze skrzynie czasem lubią zgrzytnąć...

Ok, sprawdzę w eLearn co i jak tylko mam, po ostatnich przygodach z kompem, jakiś problem z jego uruchomieniem...

Przyznam szczerze, że nie znalazłem nigdzie w "obstrukcji" ;-) obsługi żadnej informacji o wymianie oleju w skrzyni biegów. Chcę dodać jakiegoś specyfiku o którym pisaliście wcześniej, bo wiadomo że nasze skrzynie czasem lubią zgrzytnąć...

To kup sobie ORYGINALNY Militec-1. Nie żadne MotorLife ani inne imitacje tego preparatu, tylko oryginał. Jest jeden dystrybutor tego na Polskę: http://www.militec1.pl/

Tomek stosowałeś go już, jest lepszy od tych wszystkich ceramizerów i tym podobnych ?

Ja właśnie zamówiłem Xado ... pożyjemy zobaczymy

W mojej poprzedniej 195 TI 1,9 JTDMskrzynia miauczała na 3 biegu - tylko. Przebieg 110 000 więc trudnomówić o wyeksploatowaniu. Tak miała.
Korek wlewowy w skrzyni jest - od góry.Po wyjęciu półosi np. w celu wymiany uszczelniacza musi byćmożliwość uzupełnienia poziomu oleju.

Amortyzatory
Powrót