Czy to oznacza koniec sprzęgła?

Puczek89

Nowy
Auto
Alfa romeo 147
Siemanko słuchajcie mam 166 2.4 150km zrobiłem w niej mapkę i teraz jak dodaje gazu gwałtownie na chwile wskakują wiedzie obroty a później wracają do normalnej wartości czy to oznacza ze sprzęgło się kończy? Niżej wrzucam wideo :

- - - Updated - - -

Ogólnie rzecz biorąc występuje to tylko wtedy gdy naprawdę mocniej wcisnę gaz

- - - Updated - - -

Siemanko słuchajcie mam 166 2.4 150km zrobiłem w niej mapkę i teraz jak dodaje gazu gwałtownie na chwile wskakują wiedzie obroty a później wracają do normalnej wartości czy to oznacza ze sprzęgło się kończy? Niżej wrzucam wideo :

- - - Updated - - -

Ogólnie rzecz biorąc występuje to tylko wtedy gdy naprawdę mocniej wcisnę gaz
megawrzuta.pl/download/20f43eadf55fec53319a8bebf869b479.html

A ile dorzuciłeś koksu? Ewidentnie nie wyrabia sprzęgło. Ale może nie wyrabia bo jest już mocno wydarte a może nie wyrabia bo za dużo ma niuta i musisz dać większe sprzęgło lub Kevlar.

Niech się wypowiedzą znawcy tematu diesla ale wydaje mi się że 30kkm to sprzęgło jest prawie nowe a 20% z palcem w nosie powinno znieść. Choć oczywiście są talenty potrafiące szybko sprzęgło zajechać :)
Zwróć też uwagę czy nie masz wycieków silnika (wyciek z wału, pokrywy zaworów itp). Sprzęgło mogło dostać troszkę syfu i nie wyrabia z maksymalnym momentem.

Jeżeli dodał mocy,to sprzęgło może nie wytrzymać.Ja u sibie nawet po założeniu nowego kpl. miałem uślizg i sądziłem,że się ułoży.Niestety skończyło się na obiciu kevlarem i mam spokój a na tym kpl.z kevlarem zrobiłem coś pod 200kk i nic się nie dzało,tylko dwumas zrobił papa.Nowy kpl. odrazu obiłem kevlarem i śmiga aż miło.
Koszt obicia tarczy to około 240 zł.
I czy założysz nową tarczę z valeo czy sachsa-będzie uślizg cały czas.

Amortyzatory
Powrót