[Giulietta] Czy to koniec pompy??

kreizol

Nowy
Auto
Giulietta
Witam dzisiaj poczułem w aucie zapach oleju napędowego i po otwarciu maski zauważyłem że na pompie na samej górze jak są te 4 śrubki zapocenie i niewielka ilość ropy. Auto pracuje normalnie tak jak dotychczas. Co to może być czy to koniec pompy czy jakieś uszczelnienia poszły?! Proszę o odpowiedź. Silnik 2.0 jtdm 140 km 2011 rok.

Pompa vacum lubi się przypocić. Zmiana uszczelki (za jakieś 30 zł jeśli dobrze pamiętam) zwykle rozwiązuje problem. Da się bez problemu ogarnąć samodzielnie w pół godziny. Choć w obecnych warunkach to raczej tylko w garażu :)

Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka

Witaj
W Lybrze 1.9 padła pompa wc, na osłonie silnika jezioro z paliwa i wszystko po drodze mokre, zużycie paliwa x2 żadnych innych objawów nie pamiętam,
próbowałem używkę, dwie okazały się w podobnym stanie, dno podmokłe i siedem metrów mułu, zatem oddałem do gościa w Gdańsku lub Gdyni do regeneracji już dwa lata i jest ok/dwa razy Chorwacja bez problemów tfu tfu/:) cena +-450
Pozdrawiam:)

To nie z pompy vacum tylko z pompy wysokiego ciśnienia, wtryskowej się sączy jest lekko zapomina i śmierdzi ropą.

Amortyzatory
Powrót