Czy to fabryczny głośnik wysokotonowy

• Autor wątku Autor wątku Roswell
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Roswell

Guest
Na drzwiach pasażera w swojej alfie mam taki głośniczek jak na zdjęciu, niestety na drzwiach kierowcy go brakuje i chciałbym go dokupić.
A jeśli nie jest fabryczny czy może ktoś wie gdzie taki można dostać ?

0002499y.jpg

0002500.jpg

0002501.jpg

0002502.jpg

0002503.jpg

0002504.jpg

0002505.jpg

Strona kierowcy i brak głośniczka:
0002498.jpg

W sumie to najbardziej mi zależy na zamaskowaniu tych otworów i żeby obie strony wyglądały identycznie, głośniki najprawdopodobniej nie będą tam nawet podłączone, ma to po prostu być zrobione w miare tanio i ładnie wyglądać:)

nie jest to głośnik fabryczny

najlepiej rozejrzyj się na allegro za kimś kto ma 156 na części do rozbiórki , spytaj ile weźmie
za dwa takie plastiki pod klamkę z siateczkami i głosniczkami (lub bez)

Pytałem o to w ASO 35zł na strone. Na allegro ok 20-25zł za strone.
Ale jeśli udało by mi się dorwać taki głośniczek jak na zdjęciach to wolał bym jego, bo mi się podoba (prosze nie poruszać kwesti mojego spaczonego gustu:D).

głośniki najprawdopodobniej nie będą tam nawet podłączone, ma to po prostu być zrobione w miare tanio i ładnie wyglądać
Proponowałbym podjechać na szrot kupić org maskownice i sprawa załatwiona :)

Proponowałbym podjechać na szrot kupić org maskownice i sprawa załatwiona :)

Tak jeszcze jak by tutaj były alfy na szrotach to by było cudnie :D
Jeśli nikt nie wpadnie na to jaka firma produkuje taki głośnik jak na fotce to wtedy zamówie te maskownice z allegro lub kupie w ASO, ale to tak ostatecznie:)

Jeszcze dodatkowe pytanie odnośnie tych siateczek maskujących, wydaje mi się czy też były takie w kształcie elipsy ? Czy tylko okrągłe ?

obawiam się że znalezienie jednej sztuki tweetera nie wiadomo jakiej firmy może być dość trudne...

zadzwoń do szwagrów z ciechanowa oni mają tego na pęczki!
te twettery wyglądają mi na jakieś "no name" i pewnie jakość ich dźwięku niewiele różni się od fabrycznych.
proponuję ci sprawdzić czy pozostałe głosniki są też "nie fabryczne" i czy przypadkiem wewnątrz drzwi nie kryje się jakaś zwrotnica.

tu masz do nich numer telefonu:0502226970

na foto widać kondensator który robi za zwrotnicę - nie spodziewłbym się pełnej zwrotnicy przy takich tweeterach

andro34 z podanego nr wychodzi 60zł w przesyłką, czyli dosyć sporo.
Właśnie próbowałem wydłubać te duże maskownice ale nie wiem czy ktoś ich nie przykleił czasem, bo ciągnąłem dosyć mocno a nie chciały wyjść.
obserwator737 nie mówi że musi być jeden, chętnie kupie dwa takie lub podobne wyglądem :)

Chyba znalazłem ale jeszcze muszę się upewnić czy to napewno to:
http://www.allegro.pl/item628220140_metalowe_tweetery_neodymowe_chlodzone_stopem_150w.html

Jeszcze jedno dodatkowe pytanie czy ktoś mógłby podać wymiary zaznaczone na zdjęciu(pomierzył bym sam ale pożyczyłem samochód):
wymiaryp.jpg

Ostatnia edycja:
Dziwna ta stronka, widze tam wszystko poza wysokotonowymi.
Ale już mniejsza z tym kupiłem sobie dziś maskownice na głośnik 6" i z niego wytne siateczki i je tam jakoś wpasuje, no o ile się uda :)

Amortyzatory
Powrót