bocian.cc
Nowy
- Auto
- byla155td,156 jtd,159 ti,ducato3,0 200hp jest,stelvio,156SW GTA,1750 Berlina
ja panowie powiem tak: w 5 czy 6 litrów to ciężko mi uwierzyć. sam mam 1.9 jtd 140kM i wiem ile mi pali po brukseli (od 9 do 11 zależy czy jestem 1 na światłach czy nie itd). w trasie różnie od 6 do 8 (przy prędkościach 160 pierwsza i 180 druga- w niemczech na autostradzie)
owszem w polsce mniej mi pali po mieście czy na bardzo krótkich trasach u teściowej bo w granicach 7-7.5l. a jeśli komuś faktycznie pali 5-6 litrów po mieście to musi jeździć jak teściowa nikogo nie obrażając- bo to chyba tykanie gazu i zmiana biegu przy1500 jak mój ojciec. raz mi w trasie spaliła bardzo mało ale nie przekroczyłem 140km/h i na 60l przejechałem 1100km( z ostatniej stacji w belgii do gliwic 2km od autostrady- jakby się komuś chciało policzyć) koleżko jak ją kochasz to musisz akceptować pewne niedogodności w portfelu. a na komputer spalania to ja nie patrze bo tam mi zaniża cały czas o ok 2-3 l/100km (jak ją kupiłem to byłem wniebowzięty jak zobaczyłem 7l- okazało się troche więcej) nie prz
ejmowałbym się na twoim miejscu tym spalaniem. ps. trzymam wszystkie kwity od paliwa odkąd ją kupiłem
ejmowałbym się na twoim miejscu tym spalaniem. ps. trzymam wszystkie kwity od paliwa odkąd ją kupiłem