• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Czy to chip?

Waclavsky

Nowy
Auto
AR 147 BLU INCA 1.9 JTD M-JET 16V 140KM
Hej. Dostałem info, że dwa kabelki wystające to od czipa są.. to się lampka zapaliła i szukam, dokopałem sie do takiego "modułu" od którego idą owe kable.. nigdy wczęśniej czipa nie miałem i nie wiem zbytnio jak to wygląda tak więc pytam czy to jest to ? czy to może coś innego tylko nie podłączone ?
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• DSC_0043.jpg
    DSC_0043.jpg
    70.4 KB · Wyświetleń: 378
  • DSC_0042.jpg
    DSC_0042.jpg
    82.9 KB · Wyświetleń: 376
Wygląda jak box Novitec`a. Zrób zdjęcie obudowy od frontu. Jeżeli box jest sprawny to odpinasz wtyczkę z listwy od czujnika ciśnienia paliwa i podłączasz do box`a zaś od boxa w czujnik ciśnienia paliwa.

Tak więc dobrałem sie do tego.. I napis Speed Buster na logike mówi ze jakiś "wspomagacz" ale wolałbym jakieś dokładniejsze info na temat tego bustera
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• DSC_0044.jpg
    DSC_0044.jpg
    74 KB · Wyświetleń: 309
  • DSC_0045.jpg
    DSC_0045.jpg
    101 KB · Wyświetleń: 313
Jest adres stronki to moze tam wiecej info bedzie?
Edit

Nawet i jest wiecej
Tylko jedna cyfra z nr na naklejce jest dla mnie niewidoczna na tel. bo jest zdrapana wiec wyszukanie na stronce bez efektu
A do 147 po tych widocznych cyfrach nic nie ma na stronce
Po pierwszych szesciu cyfrach nie ma nic do AR - same inne autka wskazuje

Ostatnia edycja:
Dokładnie tego modelu nie ma co u mnie jest.. jakiś inny chip do tego silnika (nowszy zapewne dlatego i art.nr inny) daje +25 KM i +47 Nm.. więc można przypuszczać, że ten daje to samo tylko jest w "starym opakowaniu", bo nie wiadomo kiedy u mnie go ktoś montował.

Ta jedna nie widoczna cyfra to "1", resztki po jakiejś izolacji którą ciężko zdrapać.

Ostatnia edycja:
Wyslij im maila z pytaniem o jakis wykres itp podajac art.nr. ten co masz i juz

Amortyzatory
Powrót