czy przerabial ktos licznik do AR 155??

• Autor wątku Autor wątku SYSUNIAdq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

SYSUNIAdq

Guest
dokladnie to chodzi mi o to czy ktos zmienial kolor tarcz czy podswietlenia itd itd po prostu wszystkie wielkie i male zmiany mnie interesuja poniewaz chce przerobic swoj i szukam jakiegos dobrego pomyslu ....
bede wdzieczny o odpowiedzi i jakies fotki waszych modernizacji
a i jesli ktos cofal licznik to prosze o opis jak sie to robi
pozdrawiam i czekam na odp

SYSUNIAdq napisał:
a i jesli ktos cofal licznik to prosze
nie ładnie..... :wink:
przerobienie podświetlenia to mały problem bo kolor nadaje plastik a nie żarówka

kolor tarcz to kiepska sprawa bo cyferblat w 155 to jednolita całość czyli wszystko byłoby dla przykładu białe po za tym dla modeli do 96 roku chyba nie ma białych tarcz
natomiast są dostępne aluminiowe obramówki lecz ze względu na budowe tarczy też wygląda to nieciekawie no ale wszystko to kwestia gustu więc próbuj jeśli chcesz.

ja posiadam licznik ktory w srodku nie jest plaski tylko ma wlasnie tak jakby taka nakladke na caly panel i wyglada to tak ze licznik i obrotomierz oraz inne wskazniki sa cofniete o pol cm do tylu a cala reszta licznika nie:D i dlatego mysle nad upiekszeniem tego cuda
a masz moze kolego namiary na takie obramowania aluminiowe??

dzieki kolego mam dokladnie taki licznik jak na tym zdjeciu bede go wyklejal karbonem od srodka i moze dam jasniejsze tarczki a wiesz moze jak cofnac stan licznika'?? bo ten ma 200 000 a ja mam w swojej 80 000

słuchaj pamiętam jak mechanizm wyglądał w moim byłym uniaku dało się to zrobić ale jest przy tym sporo roboty mianowicie trzeba ten licznik wyjąć i "od tyłu" licznika kilometrów trzeb się zabrać za zdjęcie zabezpieczeń żeby można wyjąć zębatki z pomiędzy kółeczek jak wyjmiesz te zębatki to każdym możesz Sobie dowolnie kręcić i ustawić stan kilometrów jaki chcesz dobrze by było mieć jakiś dodatkowy licznik żeby się na nim nauczyć bo generalnie ciężko jest później złożyć wszystko do kupy często bywa że stan nie cyfry nie równo się układają jedna trochę wyżej druga minimalnie niżej

Amortyzatory
Powrót