• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Czy posiadam system Blue&Me?

• Autor wątku Autor wątku tm_2004
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Mi pobrał automatycznie kontakty. Może faktycznie jest za stara, żeby wszystkie funkcje działały, jak wypowiem "pokaż wiadomość" odpowiada "brak multimediów" czy coś w tym stylu. Nazwy operatora też nie wyświetla tylko ----. Zobaczę jak zmienię telefon koło lutego na nowszy co będzie się działo.
Wg tabelki to najlepiej wziąć jakiegoś Sony Ericsona, bo prawie wszystkie czytają.

Ostatnia edycja:
Czy można dolożyć Blu&Me?

Witam. Mam AR 159 w listopada 2008 - wersja Distinctive. Czy istnieje możliwość dołączenia modułu Ble&Me do Connect Nav+?

Witam, od kilku dni jeżdżę 159 z 2006r. w wersji Distinctive, auto z rynku niemieckiego. Wszystkie znaki na ziemi i niebie mówią że powinna ona posiadać Blue&Me (przyciski na kierownicy, złącze USB w schowku, instrukcja obsługi Blue&Me w dokumentach jakie dostałem razem z autem po zakupie) jednak nie potrafię tego uruchomić, po wciśnięciu słuchawki w przyciskach na kierownicy nic się nie dzieje a z tego co wyczytałem powinno pokazać się menu. Od czego powinienem rozpocząć sprawdzanie czy opcja ta działa, i czy w ogóle ją posiadam?

A wiecie co to za akcja że mam blue&me, przyciski w kierownicy. Wszytsko ładnie smiga - ale nie mam złacza USB w schowku. Auto bezwypadkowe jest

ktos pisał że przy zdemontowaniu radia jest tam gdzieś złącze usb, jak dzwoniłem do ASO w sprawie aktualizacji softu to typ sie upierał że nie ma tam, coś mówił że gdzies ew. przy podłokietniku może być. Ale generalnie mówił że nie spotkał sie z tym jeszcze. Chociaż w tych aso czasami to tacy "spece" pracują że chyba nie ma co sie na tym opierać zbytnio

Przy module jest złącze USB, w eLearnie jest opisówka jak zrobić aktualizację examinerem przez to złącze ale jak dzwoniłem pytać to ASO to i tak wykonują aktualizacje przez gniazdko w schowku

Przepraszam, że tutaj piszę, ale nie znalazłem lepiej pasującego tematu.
Moja alfa przestała czytać dane z pendrive. Po podłączeniu pendrive'a (tego samego, który 2 tygodnie temu działał) widać, że świeci się na nim dioda transferu danych, ale w radio jest ciągle komunikat "no source available". Stało się to po tym jak po zgaszeniu silnika uruchomiłem radio wciskając gałkę, wtedy działały tylko stacje radiowe (tak zawsze było). Byłem pewny, że po odpaleniu silnika wróci odtwarzanie z mp3 ale to się nie stało. Sprawdzałem na dwóch pendrive'ach, które działały wcześniej. Jeden 1GB drugi 16GB i to samo. Macie jakąś poradę?

Wyciągnij radio cd i pod radiem będzie moduł b&M , jeżeli będzie tzn ze jest b&M.(taka czarna skrzynka)
Odnośnie usb złącza, odkręc klapke od filtra kabinowego i tam powinien byc kabel. Wystarczy odkręcić jedna śrubkę.

- - - Updated - - -

Przepraszam, że tutaj piszę, ale nie znalazłem lepiej pasującego tematu.
Moja alfa przestała czytać dane z pendrive. Po podłączeniu pendrive'a (tego samego, który 2 tygodnie temu działał) widać, że świeci się na nim dioda transferu danych, ale w radio jest ciągle komunikat "no source available". Stało się to po tym jak po zgaszeniu silnika uruchomiłem radio wciskając gałkę, wtedy działały tylko stacje radiowe (tak zawsze było). Byłem pewny, że po odpaleniu silnika wróci odtwarzanie z mp3 ale to się nie stało. Sprawdzałem na dwóch pendrive'ach, które działały wcześniej. Jeden 1GB drugi 16GB i to samo. Macie jakąś poradę?
Proponuje format pena 1GB fat32 i powinno pomóc, ustaw w menu autoplay on

Mam pytanie odnośnie polskiego softu. Gdzie to dostać? Tylko ASO? Czy można gdzieś samemu pobrać?

Proponuje format pena 1GB fat32 i powinno pomóc, ustaw w menu autoplay on

Ponawiam zapytanie, jak zastosować powyższą radę?

W innym temacie na problemy z B&M użytkownicy radzą odłączyć akumulator na dłuższą chwilę. Czy w moim przypadku ( nie czytania żadnego usb) może to pomóc? A może zaszkodzić?

Czytając forum dotarłem do punktu gdzie stwierdzam iż moja 159 posiada moduł blue&me, miałem jednak wyrywane od nowa oprogramowanie do komputera, i sądzę że b&m nie zostało razem z nim wgrane (jako wyposażenie opcjonalne). Doszedłem do tego dzieki migajacemu przebiegowi (jak wyczytałem na forum oznacza to awarię jakiegoś wyposażenia opcjonalnego). Pytanie czy jakoś sam mogę sobie to wgrać (czytalem że jakoś sami aktualizujecie b&m) czy sostaje serwis? a jeśli tak to z jakimi to się może kosztami wiązać? Denerwuje mnie że coś w aucie jest a przez głupstwo nie działa.

Ponawiam zapytanie, jak zastosować powyższą radę?

W innym temacie na problemy z B&M użytkownicy radzą odłączyć akumulator na dłuższą chwilę. Czy w moim przypadku ( nie czytania żadnego usb) może to pomóc? A może zaszkodzić?

Rada dla potomnych: po odłączeniu akumulatora na kilka minut moja alfa z powrotem czyta usb:)

W moim przypadku to nie pomogło, kilka razy był odłączany podczas pobytu w serwisie

Sprawdzałeś FES-em czy centralka daje odpowiedź? Może po prostu padła.

Nie sprawdzałem, wydedukowalem po prostu że możliwa jest taka opcja że po wgraniu nowego oprogramowania b&m nie zostało dograne. W piątek auto jedzie na wymianę łożyska i chłodnicy od klimy to powiem żeby mi to od razu sprawdzili.

Ostatnio mam problem, zejak wyjmę Aku to mruga licznik kilometrów i auto nie widzi B&M. W grudniu po jednym dniu zaadaptowało się samo. Teraz już dwa dni nic. Kolega mówi, że proxy może nic nie dać i nie wykryje B&M

Amortyzatory
Powrót