• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GTV] Czy można przeprogramować / dokupić pilot do alarmu Inter-Aldu?

• Autor wątku Autor wątku vonolof
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

vonolof

Guest
Witam,

poszukuję pomocy w sprawie alarmu w GTV, mam takie cudo jak Inter-Aldu IA200/3 - nie wiem czy można w jakiś sposób ponownie zarejestrować pilota (czy istnieje takowa procedura dla użytkownika) ? ...czy takowe piloty sa mozliwe do zdobycia - bo generanie pilot nie gada z centralką ...i wreszcie (ta kwestia powinna być kluczową) czy alarmy Inter-Aldu były fabrycznie montowane, czy też dokładali je dealerzy jak opcjonalne regionalne wyposażenie ?
...może najprościej usunąć to ustrojstwo i zamontować jakąś współczesną centralkę z nowymi pilotami ?

Pozdrawiam,

Wojtek

Ostatnią edycję dokonał moderator:
podejrzewam ze Koledze taniej wyjdzie wymiana calego alarmu niz zakup pilota/servis alarmu w ASO, a czy mozna wywalic i zalozyc nowy? oczywiscie :) jakis czas temu interesowalem sie tym tematem i znalazlem alarm ze sterowaniem centralnego za 200zl i w tym byl czujnik udarowy (wstrzasowy) i 2 czujki ruchu + drzwi i maska z klapa i nie byl to jakis szajs tylko polecany przez warsztaty sprzet :)

Dzięki za podpowiedź,

tak też myślałem ,że ostatecznie by się tego pozbyć (firma Inter-Aldu padła jakiś czas temu, więc zero wsparcia) ....tylko ,gdybym miał rozpiskę złącza ;-) to oszczędziłoby mi to zabawy z podłączeniem innego....

Pozdr

...ciąg dalszy walki o uratowanie Inter-Aldu IA200/3, temat padł !
Są to alarmy Gemini (produkowane przez Gemini), oni nie posiadają żadnej dokumentacji poza produkcyjną (czyli jak wygląda złącze, jakie kolory kabelków, jakiej średnicy i długości)... Inter-Aldu nie istnieje, a tylko oni mieli instrukcję motażowe, użytkownika itd...
Jedynie jak komuś padnie IA200/3 ,w sensie padu pilotów - to istnieje możliwość zaprogramowania nowego pilota, ale w oparciu o 10 cyfrowy kod, który był dołączony na naklejce do alarmu ! czyli jak tego kodu niet - to po alarmie.... zostaje tylko wymiana na inny.... z czym teraz walczę ;-)

Pozdr

Wojtek

Amortyzatory
Powrót