• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Czy moja Alfa ma filtr kabinowy?

Mati156

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 1.6 TS 99r
Dzisiaj rano odebrałem mój skarb od mechanika gdyż musiałem zmienić klocki, tarcze, płyn hamulcowy oraz filtry. Mój samochód ma silnik 1.6 TS wersja bez klimy. Poprosiłem mojego mechanika aby wymienił tez filtr kabinowy. dzisiaj zostałem zaskoczony bo pytam sie go czy wymienił ten filtr a on mi na to że rozkręcił podszybie ale tam nie mam filtra i że widocznie mój samochód może go nie mieć bo nie ma klimy, a przeważnie samochody z klimą mają ten filtr. Przeszukałem już co sie dało na forum ale coś nie mogę znaleźć tego wątku i teraz moje pytanie brzmi czy w mojej niuni jest ten filtr???? pzdr

No jak rozkrecil podszybie to nie ma opcji zeby nie zauwazyc tego filtra... wiec bez klimy nie jest montowany.

Może być za schowkiem , w niektórych autach jest tam montowany.

Może być za schowkiem , w niektórych autach jest tam montowany.

ale nie w tym... pod schowkiem były, ale jak już to po liftingu, bardziej prawbopodobne że 147 ma pod schowkiem.

Kolega po prostu nie ma tego filtra normalka jak auto nie ma klimy, niektórzy użytkownicy zakładają ten filtr dodatkowo mimo braku klimy - spotkałem sie z tym w Lancii.

Dobrze jest sobie taki filtr założyć, aby nie rzucało nam piaskiem z nawiewów:cool:

Witam to moze faktycznie do jtd dawali bo mi dali podszybie od strony pasazera a klimy nie mam

ja też kupiłem filtr , rozkręciłbem podszybie a tam nie ma nic.... w takim razie to powietrze które jest wdmuchiwane do kabiny jest jakoś oczyszczane skoro nie ma filtra ?

nie jest oczyszczane
skoro masz filtr, to dokup obudowę do niego i zamontuj
sam tak planuję zrobić jak inne rzeczy ogarnę

filtr przeciwpyłkowy (kabinowy) mógł być OPCJONALNIE zainstalowany w wersji bez klimy, np. gdy właściciel był alergikiem i miał życzenie takowy filtr mieć zainstalowany. Fabrycznie wersje bez klimy nie były wyposażane w filtr.

Amortyzatory
Powrót