• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[MiTo] Czy będzie pasować inne ET?

Mario1159

Nowy
Auto
Mito 1.4 turbo 155 Km
Witam

Mam pytanie. W instrukcji Mito pisze że ET felg powinno być 39. Ja znalazłem felgi o ET 35 czy będą one pasować do mojego samochodu? Słyszałem że mogą wystawać i przy skrętach mogą trzeć. Dodam że zamierzam je ubrać w opony 215/45/R17
Dzięki za odpowiedz

nie będzie żadnego problemu, śmiało można zakładać

Pytałem pewien serwis oponiarski i oni mnie postraszyli że to może trzeć i znacznie wpłynąć na prowadzenie auta

nie przesadzajmy - to jest 4mm na feldze, 8mm na osi ;)
na suchym lepiej, na mokrym nie ;) Nie przesadzajmy z tym znacznym wpływem na prowadzenie :)

sam mam et35 i 215/45 na feldze 7x17 - żadnych problemów

Jednak te felgi Niepasowały. Niechciały wejść na przód nawet 5mm dystanse nie pomogły. Mam tam duże zaciski BREMBO to był powód. Ale dzięki za porady. Pozdrawiam!

Jednak te felgi Niepasowały. Niechciały wejść na przód nawet 5mm dystanse nie pomogły. Mam tam duże zaciski BREMBO to był powód. Ale dzięki za porady. Pozdrawiam!

jesteś pewny co do ET lub szerokości felgi? Seryjnie jest 7 cali i ET39 przy tych zaciskach i nie ma problemu. Jaka to felga, kształt ramion?

Amortyzatory
Powrót