S
salfist
Guest
Zatem to będzie "2" na rysunku poniżej, gratulacje.
To rysynek dla 156 1.9 JTD.
To rysynek dla 156 1.9 JTD.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
początkowo kolega mi mówił,że czujnika nie mam choć mamDla silinika benzynowego opis masz tu:
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob_sam/7445-wymiana_czujnika_walu_2_0_ts_alfa_romeo_156_a.html
Rzecz w tym, że tego nie ma w silniku diesela.
Byłem w trasie i potwierdzam,że odpala bez problemu...na 100procent wina czujnika byłaDziś wymieniłem czujnik położenia wału,10min roboty,koszty:105zł czujnik boscha i 10zł mechanikNa razie odpala jak talala
![]()
Nie. Powinien być suchy. Jak w oleju to simmering nie trzyma. Sprzęgło jest ok?Czy to normalne, że po wyciągnięciu starego czujnika położenia wału jest on w oleju?
Tak. Bez czujnika w ogóle nie odpalisz.mam pytanie czy mozliwe jest ze samochod wgle nie chce odpalac jesli czujnik polozenia walu korbowego jest walniety tzn ani na pych ani rozrusznikiem
Działa ale nie jest w najlepszej kondycji. Łapie wysoko.Nie. Powinien być suchy. Jak w oleju to simmering nie trzyma. Sprzęgło jest ok?
Napisane z komóreczki!
Podpinam się pod temat.Prawdopodobnie jest z prawej strony, stojąc przed maską pod rezonatorem, przy aku. Trzeba będzie pogrzebać.Ktoś potwierdzi?a mam pytanko jak jest z dostepem do czujnika walu korbowego w alfie 156 2.5 v6
Wg eLearn trzeba demontować aku oraz przednią rurę wydechową. Potem osłona czujnika na 3 śrubach i jest na wierzchu. Więc będzie od przodu auta jak sądzę, w okolicy wydechu.Podpinam się pod temat.Prawdopodobnie jest z prawej strony, stojąc przed maską pod rezonatorem, przy aku. Trzeba będzie pogrzebać.Ktoś potwierdzi?