• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] Czujnik parkowania wcisnięty do środka zderzaka

icyhot12

Nowy
Auto
brak
Witam,

Ktoś na parkingu wpadł na super pomysł wciśnięcia mi jednego z czujników parkowania do zderzaka.

Nie jestem go w stanie wyciągnąć palcami bo się nie mieszczą palce.

Zastanawiam się czy do tej operacji potrzebuje ściągnąć zderzak ?
Ma ktoś może manuala do tego ?

A zaglądałeś od dołu czy ciężko się położyć ? :P

Naszczęście z S3 mini

może po ściagnięciu dolnej nakładki zderzaka byłby lepszy dostęp ( tez jeszcze zalezy który to czujnik) , zawsze to mniej roboty niż sciągać cały zderzak. Całkiem wpadł do środka? Mogłbyś też jakąś fotke wrzucić jak to wyglada może było by łatwiej cos poradzić

Witam, pojechałem do serwisu blacharskiego gdzie już kiedyś mi rozbierali zderzak i po 15 minutach przyszedł Pan z informacją ze czujnik wyciągnięty i działa. Koszt 0 PLN.

Więc nie wiem jak tego dokonano, może przez jakąś specjalną przyssawke.

mam ten sam problem ale nie moge sie tam dosięgnąć dłonią:( zastanawiam sie czy śrubki od osłony zderzaka uda mi sie z powrotem zakręcić bo wyglądaja na jednorazówki

wprawdzie minęło 8 lat, ale może ktoś znalazł sposób ? Bo teściowa na komendę "otwórz bagażnik wciskając przycisk" wcisnęła czujnik zamiast logo Alfy : )

Ktoś coś ?

Edit: Naprawione. Po zdjęciu dolnej części zderzaka ( 6 śrub + zatrzaski ) jest dostęp ręką. Także polecam. Możliwe też, że po zdemontowaniu oświetlenia tablicy rejestracyjnej ( tych małych prostokątnych plastików ) również można było by to zrobić mniej inwazyjnie, ale nie próbowałem bo wpadłem na to za późno.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót