• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

części do silnika 2.0 AR 00515

makabresca

Nowy
Auto
Alfa Romeo Spider 1988
Dzień dobry - witam alfaholików. Mam taki problem, że awaria silnika zmusiła mnie do remontu silnika - górna część z zaworami. Okazało się, że muszę wymienić jeden zawór wydechowy, zamki zaworów i przykrywki zaworów. No i mam problem ze znalezieniem tych części. Symbol silnika to AR 00515, 2.0 benzyna z roku 1988. Czy mógłby mi ktoś pomóc, gdzie szukać tych części? Alfa Romeo Polska odcina się od tak starych modeli niestety. Ale liczę, że na tym forum znajdę pomoc.

znam VIN, ale pisuje na ePER i mam komunikat: VIN not found. Nie znalazł VIN, co to może oznaczać?

Dzięki za link, znalazłem zawór wydechowy. Ale pozostałych części nie ma niestety.

Dzięki wielkie, znalazłem wszystko na classicalfa.com. Takie forum to rozumiem, 3 tygodnie szukałem sam, a tu 3 godziny po zalogowaniu znalazłem co trzeba. Jeszcze raz, wielkie dzięki.

Mam jeszcze jedno pytanie: szukam rozrusznik do alfa romeo spider 2.0 88r. Znalazłem na stronie alfaclassic rozrusznik o oznaczeniu EL013 ale jest niedostępny i poza tym drogi. Czy może mi ktoś pomóc znaleźć zamiennik?

No właśnie- auto mam u mechanika i nie mam numeru części. Poproszę go o zdjęcie i numer

- - - Updated - - -

No właśnie- auto mam u mechanika, poproszę go o jakieś zdjęcie i numer części

Amortyzatory
Powrót