Części do Alfy GTV2000, GTV6

Stefan116

Użytkownik
Auto
GT 1300 Junior 1974r.
Witam.
Jako że od niedawna zostałem szczęśliwym posiadaczem modelu GTV6 zaczynam się trochę rozglądać za częściami. Wiem że praktycznie większość gratów mogę kupić bez problemów za granicą ale jeśli by ktoś coś słyszał, widział albo wiedział gdzie takie cudo można dorwać na części to niech da znać.

Tak jak już pisałem w dziale 'brał bym' szukam kontaktu do osoby sprzedającej to auto. Ponoć miała razem z nim drugie takie samo na części?
http://moto.archiwumallegro.pl/?itemid=C11173427&t=alfa_romeo_alfetta

Ktoś może pamięta co stało się z tym autem?
http://moto.archiwumallegro.pl/?itemid=C3931059&t=alfa_romeo_alfetta_gtv

Jakiś czas temu było głośno o człowieku który wystawił 'kolekcję' Alfa Romeo ( i nie tylko ) za kwotę 100 tyś zł. Były tam dwie Giulietty ( w tym jedna forumowicza Wołek ), GTV 2000 z silnikiem T.Spark , 33, Sprint, Ducato, Cagiva i ponoć sporo innych Włoskich wynalazków i części do nich.
Orientuje się ktoś czy może ma kontakt z tym człowiekiem jakie części posiada i czy był by w stanie podzielić się swoimi zbiorami :) ??
Posiada może ktoś zapisany numer do tego Pana? Ktoś u niego był oglądał te Jego Alfy?
http://archiwumallegro.pl/alfa_romeo_gtv-1618809402.html
Na fotach które przewinęły się przez forum pamiętam że trochę tych różnych paździerzy u niego było.

Generalnie zakładam że tych aut i części pewnie trochę jest w naszym kraju ale właściciele się nie ujawniają ( no może poza czterema GTV6 u Nas na forum, jedną GTV2000 i Alfettą GTV ).

Jakich części potrzebujesz? Moja nie wraca do cywila i trochę mam gratów do opchnięcia.

Zrobię listę i dam znać na priv. Generalnie w domu teraz będą dwie GTV6 jedna czarna druga czerwona więc pewnie parę gratów na liście się pojawi.
PS jasne wnętrze sprzedałeś ?

Nie, wnętrza nie sprzedałem, chętny? Tak w ogóle to gratulacje z okazji zakupu gietefałszóstki :)

Tak się wyprzedaje a felgi to na forzy tylko ogłosił... szczęście, że zajrzałem bo bym do tej pory szukał ;)

Był okres że wystawiałem masę rzeczy na allegro ale zainteresowanie było zerowe. Specyfika rynku części do tych aut w naszym kraju jest taka, że łatwiej na coś trafić zamieszczając ogłoszenie "kupię". Między innymi tak kupiłem swoją gtv6 :)

też potrzebował bym pare gratów do szósteczki :D PitereQ wysłał byś mi Twoj nr na priv.

erni rozumiem, że chodzi Tobie o GTV6 (1980-1987), a nie to co masz w avatarze (Gtv V6)? Bo do tego drugiego auta nie mam żadnych części.

tak chodzi mi o Gtv6 ;) nawet z 79' ale akurat blacahrka to prawie to samo.

Dobra spoko, zainteresowanych zapraszam na priv. Lepiej pytać, bo z głowy to na pewno nie przypomnę sobie wszystkich gratów co mam.

To na początek szukam deski rozdzielczej. Moja popękała od słońca. Jeśli ktoś widział, słyszał to proszę niech da znać ( GTV2000 i GTV6 miały takie same ). Przydały by się również uszczelki drzwiowe ( te z zamszem z jednnej strony ) wiem temat ciężki ale może akurat się trafią ( głównie zależy mi na tej od drzwi kierowcy - pasażera jest jeszcze ok ). Dalej przycisk od regulacji elektrycznego lusterka ( silniczek jest działa a po przycisku tylko dziura została ). Tylnia półka bez dziur na głośniki. To tak na szybko było by tyle. Reszta to poprawki blacharskie i mechaniczne które mnie czekają.

Ostatnia edycja:
Tylne prawe nadkole lub ew cała ćwiartka? :D słyszał ktoś coś?

erni - na stronie http://www.leboncoin.fr znajdziesz właściwie wszystko - a tak ku ścisłości Twoja to Alfetta GTV a nie GTV6 :) i ponoć blachy na przodzie są inne niż w GTV2000 i GTV6 tak samo jak wnętrze i galanteria tylnia lampy i zderzak - niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę ?

Viking - czekam na info odnośnie deski.

Ma ktoś konto na ebay? Chcę kupić ten przełącznik ale coś kuzyna konto nie działa.

PS coś się w temacie coupe rusza w dziale :)

Ostatnia edycja:
Szukam kompletu uszczelek do tylnich zacisków ATE, średnica tłoczka 38mm i klocków do nich. Czy GTV6 i 75 miały te same zaciski? Co do klocków może ktoś coś polecić lub też odradzić?
Przydała by się również nowa linka do ręcznego.

2 x reperaturka zacisku tylnego 40 zł + klocki TRW GDB363 54 zł = 94 zł

Z racji na inny rozstaw osi, raczej na pewno będą różniły się długością.

Amortyzatory
Powrót