• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[146] Czerwona strzała vol.2

krzysioPL

Nowy
Auto
AR 146
Witam,
mam nadzieję, że nikt się nie obrazi za zapożyczenie nazwy tematu, ale skoro Alfa już była na forum, to po co zmieniać... ;)

Alfę nabyłem tydzień temu, lecz z powodu urlopu i jak się później okazało braku konta na forum (było ale bardzo dawno temu ok 2007r) "pochwalić" się mogę dopiero teraz.

Jak wspomniałem, AR była już na forum. Jedni znają ją lepiej inni gorzej.
Chodzi mianowicie o "Czerwoną Strzałę" AR 146 TI Zender
link: http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/46348-czerwona_strzala_146_domin.html

Nie będę się rozpisywał na temat Alfy bo wszytko jest opisane w temacie poprzedniego właściciela.
W skrócie powiem tylko, że prezentuje się zacnie. ;)
Nie poznałem jej jeszcze dokładnie, niestety brak czasu, ale już wiem, że czeka mnie jeszcze sporo pracy i wydanych pieniędzy bo jest co przy niej robić, ale wzrok przechodniów to dobra rekompensata ;)

attachment.php

Załączniki

• 139131-czerwona_strzala_146_domin-img_1887.jpg
    139131-czerwona_strzala_146_domin-img_1887.jpg
    193.4 KB · Wyświetleń: 522
Jak koledzy wyżej, życzę samych pozytywnych wrażeń.

ps. Szkoda tylko że zniszczyłeś mi marzenie:11:

Pozdrawiam :cool:

Czarny_28, oj zadbał. Furka prezentuje się przednie. Zrobiona ładnie i zadbana.
Co prawda jest w niej sporo jeszcze do zrobienia, nie mówię tu rzecz jasna o wyglądzie ;)

PiotrasPoznan Marzenia to ważna rzecz, ja na spełnienie swojego, czyli pierwszą AR trochę czekałem, ale warto.
Szkoda tylko że to ja jestem sprawcą, że Twoje się spełni trochę później, bo to że się spełni to wiadomka :P
jak to mówią z samochodami jak z kobietami, jak nie ta to inna :D

takiej Ti już nie dostane nigdzie :D ale dzieki za miłe słowo :)

Najważniejsze że została we właściwych rękach :) Poprzedni właściciel dobrze o nią dbał myślę, że ty będziesz tak samo. A jakieś plany masz względem jej? :)

Jedyny wolny dzień w tym tygodniu poświęciłem na sprawy urzędowe, czyt. przerejestrowanie i opłaty skarbowe itp. Do tego wizyta na myjce.

Tak jak pisałem, AR prezentuje się świetnie jak dla mnie więc w tej kwestii zamierzam tylko dbać, nie będę nic zmieniał. Może, ale to dopiero na wiosnę i zaznaczam tylko MOŻE , wymiana wydechu na coś cichszego :P chyba że się przyzwyczaję do tego :D

Pisałem też wcześniej, że jest w niej co robić. a więc:
W bardzo bliskiej przyszłości, będzie wymiana rozrządu i wymiana oleju. tak na dobry początek ;)
Świeci się kontrolka od ABSu, trzeba sprawdzić i zrobić,
wymiana silniczka wycieraczek, bo przerywają.
Muszę sprawdzić nawiew, bo np, gdy jest ustawiony na "0" wieje jak szalony :D gdy wezmę na jakąkolwiek prędkość nawiewu, to przez chwilę wieje, później nie wieje. Coś jest ogólnie nie tak.

To mam zamiar zrobić w pierwszej kolejności, niestety kompletny brak czasu, i nawet nie mam możliwości dobrze zapoznać się z moją ślicznością :(

Jakoś żyjemy razem jeszcze :P Chociaż przyprawia mnie o ból głowy :D. Jak to piękna kobieta.
Nie wiem czy termostatu nie trafił szlag :/ bo nie trzyma temperatury. Jak mam ustawiony nawiew na zimne to zaczyna się temp na silniku podnosić, natomiast ostatnio jechałem z Siedlec do Wawy i było chłodno, podkręciłem ogrzewanko, to temperatura na silniku była ok. Jutro jestem w Siedlcach i będziemy działać coś w tym kierunku. No i będę wymieniał silniczek od wycieraczek też, bo dorwałem, podobno sprawny.

PS. Szukam bagnetu do AR GTV 2.0 TS. Jakby ktoś miał to z chęcią odkupie, bo tak naprawdę nie wiem ile mam oleju w silniku :/ i nie mogę się wziąć nawet za wymianę bo nie wiem ile mam nowego nalać :/ a na Siedleckich szrotach nie ma ani jednej GTV z takim silnikiem :/

Nie wiem czy termostatu nie trafił szlag :/ bo nie trzyma temperatury. Jak mam ustawiony nawiew na zimne to zaczyna się temp na silniku podnosić, natomiast ostatnio jechałem z Siedlec do Wawy i było chłodno, podkręciłem ogrzewanko, to temperatura na silniku była ok. Jutro jestem w Siedlcach i będziemy działać coś w tym kierunku. No i będę wymieniał silniczek od wycieraczek też, bo dorwałem, podobno sprawny.

PS. Szukam bagnetu do AR GTV 2.0 TS. Jakby ktoś miał to z chęcią odkupie, bo tak naprawdę nie wiem ile mam oleju w silniku :/ i nie mogę się wziąć nawet za wymianę bo nie wiem ile mam nowego nalać :/ a na Siedleckich szrotach nie ma ani jednej GTV z takim silnikiem :/

Termostat należałoby zrobić, daj znać jak poradzisz sobie z tym problemem. U mnie w BX też czasami mam jakieś odchyły albo mi się wydaje ;) Mam wrażenie że zawsze jest niedogrzany.

Co do bagnetu to nie ma czasem na alle?

Jeżeli chodzi o bagnet akurat do GTV 2.0 TS tej wersji z aluminiowa pokrywa nie ma :// I nigdzie nie moge znalezc :/

Jezeli chodzi o temperature to czy to ostatnio chłopaki na spocie w Wawie czy mechanik wszyscy mi mowia ze w TSach 90 st to norma i nie powinienem sie przejmowac. I w sumie wiekszej temperatury niz 90st nie osiaga. Termostat ogolnie jest sprawny okazalo sie po sprawdzeniu. Musze wiecej w korkach pojezdzic zeby zlapal wyzsza temperatura czyli te 90 st i bede wiedzial czy wentylator sie zalacza. Bo w trasie to po prostu sam ped powietrza wystarczy. Mialem go (wentylator) na "krótko" sprawdzic czy sie wlacza ale niestety zabraklo juz czasu w weekend. Sprawdzalem bezpieczniki i był ok. Wiec zostało sprawdzic tylko wentylator.

W kwietniu moge ją łyknąć, jesteś zainteresowany? Żyjesz tam?

Pozdro

ps. Dajcie mi telefoniczny namiar na właściciela tego auta albo face czy coś :D Alfa musi przyjechać do stolicy Wlkp :P

Żyję, ale z powodu dużej ilości pracy, nie mam czasu siedzieć na forum :/ częściej się udzielam na FB na Warszawskich ALfaholikach :)

Autko, żyje, ale niestety miała małą kolizje, w tył AR wjechała astra :/ na szczęście zderzak nie popękał, ale trzeba pomalować :/ Na wiosnę wstawiam do lakiernika, żeby na 1 maja była już znowu piękna aby się łądnie prezentować na biciu rekordu.
Sprzedawać nie chcę, i jeśli mnie sytuacja nie zmusi to autko u mnie już zostanie, ewentualnie mogę pomyśleć nad zamianą na AR 33 Q4 :)

attachment.php
attachment.php
attachment.php

Dawno mnie nie było, ale no niestety takie czasy, wszytko pędzi....

Zderzak został pomalowany i autko znów prezentuje się zacnie :)
Nie mogło Nas oczywiście zabraknąć na Bicu rekordu, impreza była MEGA!
Nie zmieniło się za wiele w aucie, bo cóż tam zmieniać, skoro wygląda ładnie, tylko dbać.
Część mankamentów zostało poprawionych, takich jak np, nisko świecące światła. Roboty było, ale się udało.

Załączniki

• ar3.jpg
    ar3.jpg
    87.3 KB · Wyświetleń: 45
  • ar1.jpg
    ar1.jpg
    62.8 KB · Wyświetleń: 46
  • ar2.jpg
    ar2.jpg
    110.5 KB · Wyświetleń: 44
Dawno nic nie pisałem, to nie znaczy, że nic się nie działo.
Pod koniec maja, AR odwiedziła Pablo Garage w celu wymiany rozrządu, oleju, filtrów przy okazji dostała nowe tarcze i klocki z przodu (tył wymieniany w lutym).
W między czasie niestety AR zahaczyła o krawężnik i trochę przytarła zderzak. Co niedługo też będzie zrobione.
Poniżej zdjęcie z pobytu u Pablo :)
ar.jpg

Czy ta po lewej zaczyna się na GWE?

Amortyzatory
Powrót