czemu się nie sprzedaje...?

Czyli sprzedawałeś przynajmniej dwa lata temu - wtedy była trochę inna sytuacja niż teraz.

Chyba nawet gorsza dla 159, bo były w innym przedziale cenowym ;)
Ładna 159 sprzedaje się szybko. Ode mnie w ostatnie 2 tygodnie "wyjechały" 3 sztuki. Żadna nie stała dłużej niż tydzień.
Ta 159 z Libiąża to na 90% wersja 120KM po chipie na 150 - stąd taka cena i dlatego też auto tyle stoi.

Chciałem jechać obejrzeć ten samochód we wrześniu. Jego cena wynosiła wtedy 42900 zł. Podczas rozmowy telefonicznej sprzedający trochę kręcił, a gdy zapytałem się czy samochód był gdzieś uderzony, szpachlowany czy dwukrotnie malowany to się wkurzył. Powiedział, że mogę kupić taki sam droższy o 5 tys i nie będzie nigdzie malowany. Powiedziałem mu wprost, że przyjadę z czujnikiem grubości i mechanikiem :) Wtedy przemiły Pan powiedział, że każdy samochód był gdzieś malowany i jak chce nowy to żebym sobie do salonu pojechał hehehe. Podziękowałem i się rozłączyłem bo nie miałem ochoty jechać na śląsk z Warszawy.

Na allegro stoi jeszcze Alfa 159 z salonu od 1 właściciela. Przebieg ok 160000. Sprzedający zszedł z ceny już ponad 10.000 zł bo od 7-8 miesięcy nie może jej sprzedać

No prawda chłopaki, pomyliłem się, albo sam się oszukałem, pewnie przy sprzedaży będę miał problem.

No prawda chłopaki, pomyliłem się, albo sam się oszukałem, pewnie przy sprzedaży będę miał problem.
nie łam się! :D My mamy wypasioną wersję (też nie full, bo nie mamy elektrycznych siedzień <szok>), ale silnik niewłaściwy :lol:

Ogladałem u nich w komisie dwie 159. Jedna 2.4 JTDm czarna która była z tyłu bita chyba po sam fotel pasażera. Druga to ta o której kolega juz pisał wcześniej 1.9 JTD 8v po chipie na 150 koni. Oczywiście dopiero na miejscu okazało się że jest po chipie jak zacząłem naciskac jak 8 v silnik moze miec 150 kucy skoro miały 120 i jak sie rozmnożyły a druga sprawa za miała cały prawy bok malowany drzwi razem ze wnękami plus błotniki przód i tył - czyli leżała na boku.

W ich drugim komisie który jest trochę wcześniej znaleźliśmy SABA 93 z 2007 roku. Gadka szmatka itd oczywiście autko igiełka nie bite i bez nakładu finansowego. Jak się zacząłem mu przyglądać okazało się ze przy puszczaniu sprzęgła cos grzechocze co się wiąze z wymiana sprzęgła i całkiem możliwe że dwumasu. DO tego był bity lewy tylny bok i cieniowane drzwi. ( pościągałem uszczelki drzwi i było widać przejścia ) a jak juz zacząłem sie z nim kłócić to przywiózł miernik lakieru i okazało sie ze miałem rację. CO by nie było Zbiliśmy sporo kasy i kupiliśmy. Sprzęgło i dwumas wymienione i smiga jak mało co.

Podsumowując - jedna wielka banda kombinatorów na 3 oglądane u nich auta wszystkie bite. Więc ta alfa "igiełka" raczej nie bedzie

W Libiążu są przy drodze 3 komisy. Kiedyś był jeden. Potem pojawiła się obok konkurencja oraz parę km dalej "filia" pierwszego komisu. Masę aut z okolic Wielkopolski, większość kiedyś miała przekłamane informacje co do daty rejestracji (nagminnie w ogłoszeniach były informacje, że auto jest np. z rocznika 2007/2008, co sugerowało rejestrację w 2008, a na miejscu człowiek się dowiadywał, że samochód zarejestrowano w marcu 2007 roku). Prawdy przez telefon raczej nigdy się kupujący nie dowie. Jeśli ktoś chce sobie tam robić wycieczki - oczywiście można, ale należy dać sobie dużą poprawkę na to, co pisze w ogłoszeniu.

A ona chyba jest w ogłoszeniach z 3-ci miesiąc. Śmiesznie niska cena - jeśli to auto jeszcze nie znalazło nabywcy, to chyba jest to jakaś mina.

mi sie wydaje ze ktos juz o niej pisal na forum pomimo ze nie wrzucil linka(chyba nawet jeszcze nie byla wystawiona wtedy).Zobacz sobie kolego jak ona jest wytyrana w srodku.Podrapany plastik wokol mieszka,zdarty(nie przytarty) dekielek na galce zmiany biegow oraz skora,powycierane fotele,upaprane albo powycierane boczki(przynajmniej ten od pasazera).Wyglad zewnetrzny wydaje sie dosc dobry ale wnetrze masakra.

Ładna 159 sprzedaje się szybko. Ode mnie w ostatnie 2 tygodnie "wyjechały" 3 sztuki. Żadna nie stała dłużej niż tydzień.

Nie jest to do konca prawda bo uwarunkowane jest wieloma warunkami plus do tego najwazniejsze - koniunktura. Czasami przy slabszej dobre, bezwypadkowe auto potrafi stac i 12 miesiecy, a nie daj jeszcze jak jest cos nietypowego w aucie np. kolor :)

Nie jest to do konca prawda bo uwarunkowane jest wieloma warunkami plus do tego najwazniejsze - koniunktura. Czasami przy slabszej dobre, bezwypadkowe auto potrafi stac i 12 miesiecy, a nie daj jeszcze jak jest cos nietypowego w aucie np. kolor :)

Ale ja nie piszę o "jakimś aucie", bo "jakieś" bezwypadkowe auta też mam i też się dziwię, że stoją. 159 się sprzedają ;)

Tomek_KRK - udzielasz się na forum... to fajnie.
Czemu jednak nie daje się z Tobą nawiązać kontaktu na PM? Piszę - nie odpowiadasz... :(

Odpowiadam - ostatnią wiadomość od Ciebie miałem z 22.11.2011, odpisałem. Do tej pory cisza.

No to mamy chyba jakiś problem z PW na tym forum, bo ja od Ciebie nie otrzymałem żadnej odpowiedzi - ani za pierwszym razem (już jakiś czas temu), ani właśnie na tą wiadomość, o której piszesz. :)
Przeca gdybym otrzymał nie pisałbym tego co powyżej.
Napisałem do Ciebie przed chwilą. Mam nadzieję, że tym razem i Ty ją otrzymasz i ja dostanę odpowiedź.

Amortyzatory
Powrót