• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Czego najbardziej brakuje mi w Alfie?

Stary masz Brereeee...... nie wymagaj od świata wszystkiego bo już to masz
Hehe, no oczywiście masz rację, ale mimo wszystko takie auto powinno też mieć chociaż namiastkę dźwięku...
Nie zmienia to oczywiście faktu, że auto jest tym moim absolutnie wymarzonym, i jestem nim cały czas wprost zachwycony :)

Dużo ludzi narzeka tutaj na forum, że brakuje cupholderów ;)

Otóż ja już jakiś czas temu (w styczniu) stwierdziłem, że wcale ich nie brakuje ;)

Zdj%u00252525C4%252599cie0685.jpg

Dzięki temu w lecie mamy dodatkowo schłodzoną Colkę, a w zimie dodatkowo podtrzymywanie ciepłoty kawy :D

I jeszcze wymyśliłem inny patent na telefon niż ten na zdjęciu - z wykorzystaniem tej maty antypoślizgowej - na Allegro kupiłem kiedyś chyba dwie takie płachty jak kartka A4, chyba po złotówce - już wcześniej odkryłem, e dobrze przy ich pomocy klinuje się telefon między zegarami w 156 (choć nie mamy wtedy np. kontrolki o awarii hamulców, ale kto by na to patrzył :P check engine widać i to podstawa :P).

A teraz wymyśliłem, że idealne położenie to zaklinowanie go (oczywiście lekko "owiniętego" w szmatkę antyposlizgową) między "podstawką na kubki", a przednią szybą - przejechałem tak na tych wakacjach parę tysięcy kilometrów i tylko 2 razy telefon mi się gibnął przy ostrym ruszaniu - trzeba dobrze dobrać kąt :P

Jak trochę pojeździłem beemwu 5 i wsiadłem później do swojej Alfy to konsola środkowa zaczęła mi się wydawać taka ... cienka i mała a drążek taaaaki długi :D ale to chyba nie wada :)

A teraz wymyśliłem, że idealne położenie to zaklinowanie go (oczywiście lekko "owiniętego" w szmatkę antyposlizgową) między "podstawką na kubki", a przednią szybą - przejechałem tak na tych wakacjach parę tysięcy kilometrów i tylko 2 razy telefon mi się gibnął przy ostrym ruszaniu - trzeba dobrze dobrać kąt :P

O tak to u mnie wygląda:
1de51d3f-98d9-49f1-a49a-6e5410097546.jpgbb4b2635-19eb-49ac-8bff-ac25be32b797.jpg
:)

Nawet nie wiedziałem , że mam uchwyty na kubki w mojej AR :D , kolega mnie ośweicił :D. Dla mnie moja pszczółka ma wszytko czego mi trzeba :P a jeżdżąc niedawno troche omegą 2.5 V6 jeszcze bardziej ją doceniłem ... :D

Stwierdzam po oględzinach Alfy 147 brata z 2002 roku, że tam jest bardziej rozbudowany komputer niż u mnie w 156 FL 2004 rok. Do tego ma system domykania szyb z kluczyka. Mój nowszy a nie ma takich bajerów.

Amortyzatory
Powrót