Czarny ICS

• Autor wątku Autor wątku Masterhard
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Masterhard

Guest
Jeżeli temat już był to przepraszam,ale opcja SZUKAJ nie działa:/
Problem jest następujący: wcześniej gdy było zimno z opóźnieniem załączał mi się ICS(włączał się ekran) Dzisiaj gdy wracałem z pracy(auto stało 8h na mrozie) przez około 15min nie włączył się w ogóle:( Wszystko działa tylko,ze nie działa wyswietlacz. Czy ktos juz miał moze podobny problem?? Wie ktos moze co z tym zrobic? Z góry dzięki za pomoc!

Jeżeli wszystkie taśmy są podpięte, a ICS działa, ale nie świeci to faktycznie wyświetlacz mógł paść.
Rzeczywiście te wyświetlacze czasem padają, albo degraduje się poziom świecenia. Przyczyną jest chyba jakiś konstrukcyjny błąd.
Jeżeli w ciągu tygodnia nie zaświeci, to daj znać, mam taki wyświetlacz. Podmiana jest banalna.

Problem jest następujący: wcześniej gdy było zimno z opóźnieniem załączał mi się ICS(włączał się ekran)
Pytanie, czy był całkowicie ciemny i włączał się z opóźnieniem czy może od razu się coś pojawiało ale bardzo ciemne?

W moim zaobserwowałem, że po uruchomieniu zapłonu ICS zaczyna wyświetlać praktycznie natychmiast ale na początku mało widocznie; dopiero po kilku sekundach wszystko jest OK. Wygląda to tak jak stare telewizory na lampy, które musiały się "rozgrzać" zanim pojawił się obraz (ale w ICS nie trwa to aż tyle :D )
I to tylko zimą, jak jest ciepło to jest w miarę OK....

Może postaw auto na jakiś czas w ciepłym miejscu (garaż?) i wtedy sprawdź, co się dzieje...

Pytanie, czy był całkowicie ciemny i włączał się z opóźnieniem czy może od razu się coś pojawiało ale bardzo ciemne?

W moim zaobserwowałem, że po uruchomieniu zapłonu ICS zaczyna wyświetlać praktycznie natychmiast ale na początku mało widocznie; dopiero po kilku sekundach wszystko jest OK. Wygląda to tak jak stare telewizory na lampy, które musiały się "rozgrzać" zanim pojawił się obraz (ale w ICS nie trwa to aż tyle :D )
I to tylko zimą, jak jest ciepło to jest w miarę OK....

Może postaw auto na jakiś czas w ciepłym miejscu (garaż?) i wtedy sprawdź, co się dzieje...
W Instrukcji jest wyraźnie opisane ,że zimą może występować ten objaw z ciemniejszego w jasny (ten typ już tak ma) latem jest ok.:))pozdro:))

Dzięki chłopaki za odpowiedzi, już działa. Po 30min dopiero zaskoczył:/ Zobaczymy jak będzie gdy mrozy ustaną. Dodam,że auto stoi w garażu,a i tak problem się pojawia:/

Amortyzatory
Powrót