• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Czarnula 159 1,75 TBI

hehe to zamów chociaż dwie końcówki tłumika od miśka by dupcia lepiej wyglądała :D

na dwupasmówce - cała naprzód :)
a jeszcze w kwestii owego kwarcowania. Ktoś wie coś więcej na ten temat?
Ile taka powłoka wytrzymuje?
Bo czytałem na stronie firmy, którą polecał kolega w poście nieco wyżej, i oni dają gwarancję na rok. Koszt jest od 1200 zł.
A jeśli co roku miałbym tyle wywalać to raczej się nie skuszę.

Czołem,
To ta czarna słynna z salonu VW w Poznaniu :P Ogólnie dobrego użytkowania, masz wersje sport+, zresztą VIN był rozkodowany gdzieś tam i masz na to potwierdzenie. Pisałem Ci o tym zresztą.
Jeszcze raz szerokości :)

Witam ponownie.
Po dzisiejszym przejeździe po mieście wróciłem jak zwykle rozanielony i postanowiłem coś miłego napisać o swojej czarnuli.
Zrobiłem na razie jakieś 10 tys. km. I naprawdę cholernie polubiłem ten samochód.
Mimo, że posiadam go już pół roku, jakoś ciągle nie mogę nim się nacieszyć.
Każda jazda, choćby krótka daje tyle radości, że czuję się jak dzieciak. To pewnie objawy tej powszechnie znanej choroby.

Na razie wszystko chodzi jak należy. Oleju nie bierze. Odtwarzacz usb na swoje potrzeby ogarnąłem.
Nawet chyba opanowałem szalejące wycieraczki dzięki opisywanej na forum kalibracji.
Niebawem chcę zrobić rozrząd i porządnie ją nawoskować.
I prędzej czy później kupię opony na przód o profilu 55, bo szlag mnie trafia po każdym kolejnym zahaczeniu osłoną o garb czy coś innego.
Spalanie przy mojej jeździe kształtuje się następująco:
miasto 10-11. trasa 8-9. Raczej bliżej 9 :) Dużo zależy jak mu dajemy. Dałoby się zejść poniżej 8, ale ja tak nie potrafię jeździć.
Zasmuca mnie jedynie lakier dla masochistów. - cóż z tego, że ją wyglancuję jak się patrzy, skoro przyjdę po dwóch dniach i zazwyczaj ręce opadają - a to trochę pokropiło i jest cały w zaciekach, a to trochę z drzew poleciało...
Ale co tam.. jakoś to przeboleję.
Pozdrawiam :))

Amortyzatory
Powrót