[Giulia] Czarno-czerwone wnętrze w Q

remigiusz

Nowy
Auto
Giulia Q (w trakcie wyboru/zamawiania)
Przymierzam się do zakupu Giulii Q i zastanawiam się nad wyborem koloru wnętrza. Wszystkie obecnie dostępne w salonach egzemplarze mają czarną tapicerkę, która wydaje mi się trochę "smutna". Zastanawiam się, czy nie zaszaleć z kombinacją czarno-czerwoną.

Czy ktoś z Was miał okazję oglądać taki egzemplarz na żywo? Jeśli tak, to jakie mieliście wrażenia?

A może jakiś właściciel Giulii Q z tego typu wnętrzem jeździ po Warszawie lub okolicach i miałby chwilę na spotkanie? ;)

Przymierzam się do zakupu Giulii Q i zastanawiam się nad wyborem koloru wnętrza. Wszystkie obecnie dostępne w salonach egzemplarze mają czarną tapicerkę, która wydaje mi się trochę "smutna". Zastanawiam się, czy nie zaszaleć z kombinacją czarno-czerwoną.

Czy ktoś z Was miał okazję oglądać taki egzemplarz na żywo? Jeśli tak, to jakie mieliście wrażenia?

A może jakiś właściciel Giulii Q z tego typu wnętrzem jeździ po Warszawie lub okolicach i miałby chwilę na spotkanie? ;)
Moim zdaniem wnetrze w czerwieni / brązie będzie dużo ciekawsze. Moja Giulietta w brązowej skórze i brązowych wstawkach wygląda wyjątkowo.:). Wybrałem brązowe wnętrze bo lubię ten kolor. Julka znacznie milej prezentuje się w tych dwóch kolorach. Na pewno nie będziesz żałował, wnętrze nie jest nudne i wyróżnia się na tle czarnych.

Wysłane z mojego G8142 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Czerwony lakier z czerwonym wnętrzem wg mnie się mocno zlewa... ale ile ludzi tyle opini - bierz co Ci się podoba :)
Mi też właśnie bardzo zależało na czerwonym wnętrzu, stąd w moim przypadku w grę wchodził tylko biały lub czarny lakier i ostatecznie stanęło na tym pierwszym.
Jakbyś miał ochotę zobaczyć jak prezentuje się Veloce z czerwonym wnętrzem to daj znać :)

Czerwony lakier z czerwonym wnętrzem wg mnie się mocno zlewa... ale ile ludzi tyle opini - bierz co Ci się podoba :)
Mi też właśnie bardzo zależało na czerwonym wnętrzu, stąd w moim przypadku w grę wchodził tylko biały lub czarny lakier i ostatecznie stanęło na tym pierwszym.
Jakbyś miał ochotę zobaczyć jak prezentuje się Veloce z czerwonym wnętrzem to daj znać :)

Dzięki za info.

Chętnie zobaczę :) w jakich rejonach Warszawy przebywasz? Może wieczorkiem byśmy się gdzieś przecięli?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Głównie Ursynów (Kabaty). Wysłałem Ci już wiadomość, sprawdź priv.

Według mnie wnętrze nie powinno mieć jaskrawych kolorów, bo takie zazwyczaj bardzo szybko się nudzą i zaczynają męczyć oko. Ja polecam jakieś bardziej stonowane kolory.

Hej, moja Giulietta co prawda to nie Gulia :) ale tak jak wcześniej napisałem jest z brązowa skórą, lakier też mam brązowy metalik. Wszystko ładnie się ze sobą spina i nie zlewa. Wybierz to co Tobie się podoba. Pozdr.

Wysłane z mojego G8142 przy użyciu Tapatalka

zgadzam się, całe czarne wnętrza są nudne, ja bym brał czerwone - w takim modelu jak Q czy już Veloce tymbardziej pasuje - obawy tylko mam gdybyś brał czerwony lakier - czy wtedy tego "szczęścia" nie byłoby za dużo. osobiście mój typ to Montecarlo Blue z czerwonym wnętrzem, ale niestety AR nie chce łączyć czerwieni z niebieskimi nadwoziami (choć dealer w salonie w Bielsku twierdzi że to jest do załatwienia)

Według mnie wnętrze nie powinno mieć jaskrawych kolorów, bo takie zazwyczaj bardzo szybko się nudzą i zaczynają męczyć oko. Ja polecam jakieś bardziej stonowane kolory.
Dobrze ze napisałeś ze wg ciebie, bo wg mnie to nieprawda - mam czerwona skóre alfie które niezmiennie od pięciu lat mnie cieszy za każdym razem gdy wchodze do auta :) W drugiej alfie mam beżowe i tez cieszy,więc nigdy nie kupię auta z czarnym wnętrzem.

Rozmowa o kolorach to w większości przypadków kwestia gustu. Ja na przykład jako budowlaniec (czyli zawodowo) jestem daltonistą, bo tak łatwiej :D

Osobiście nie wytrzymałbym w jaskrawej tapicerce, ale nie oznacza to że komuś może się to podobać :)

W Ghibli mam kremową tapicerkę i z całą pewnością nie zamieniłbym jej na żadną inną.

Rozmowa o kolorach to w większości przypadków kwestia gustu. Ja na przykład jako budowlaniec (czyli zawodowo) jestem daltonistą, bo tak łatwiej :D

Osobiście nie wytrzymałbym w jaskrawej tapicerce, ale nie oznacza to że komuś może się to podobać :)

W Ghibli mam kremową tapicerkę i z całą pewnością nie zamieniłbym jej na żadną inną.

W przypadku Giulii Q to jest tapicerka czarno-czerwona, czyli tylko kilka wstawek czerwonych, reszta czarna, wiec nadal jest „spokojnie”, ale już nie tak nudno jak w całym czarnym.

Ja dotychczas wybierałem jasna skore (takie wnętrze najbardziej lubię), choć zdażyło mi się mieć pomarańczowo-zieloną (kilkanaście lat temu w 206 CC RG) i była super :)

michau6211 ma białą Giulie Veloce z całym czerwonym wnętrzem i wyglada rewelacyjnie! W Q wybór tapicerek niestety jest bardzo ograniczony :(

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

W Q te czarne wnętrza są bardzo fajne bo mają kolorowe przeszycia.
Siedziałem w Gdańsku w takiej z czerwonymi przeszyciami i wyglądało to super.
Ja osobiście brałbym czarne wnętrze z zielono-białymi przeszyciami, jeszcze gdyby do tego można było dostać białe zegary z zielonym podświetleniem jak w mojej niegdysiejszej 156.

I mówię to z perspektywy kogoś kto nie lubi czysto czarnych wnętrz.
Np w pakieice lux brałbym czarne z drewnem orzechowym (jasnym), w mojej giulii mam tabaczkowe wnętrze.

Czerwone wnętrze jest super(sam mam takie), ale nie z czerwonym autem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Amortyzatory
Powrót