[159] Czarne zwinne 2.4jtd 200km

b0b3k

Nowy
Auto
159 2.4jtdm | była 147 1.9jtd
Nadszedł czas i na mnie, chociaż autko zostało kupione w ostatnich dniach maja, a jeżdżone od początku czerwca ;-) Przesiadka z zadbanej 147 1.9jtd 115 km na rzecz 159 2.4jtd 200km 2006 była nieziemska.

Auto upatrzone zostało dość niedaleko bo zaledwie 4 km od mojej pracy w Katowicach - w komisie. Szybki test na drodze, do ASO odżałować złocisze i sprawdzenie ile się da. Podobno jeździł tym jakiś Polak w holandii i zostawił je podczas majówki w Polsce (było chyba coś dobrze rozlane bo bagażnik doczyszczony na ile się z farby :D). Stoi na ładnych 19sto calowych felgach, o które z początku się martwiłem, że komfort jazdy będzie daaaaleko od pożądanego. W tym miejscu się pozytywnie zaskoczyłem, wybiera, aż miło.

Po kupnie zrobione:
- klapy u Tomka KRK, ponieważ wcześniej był plan chipa u cinka, no ale wyszło sporo mniej koników niż powinno być. Swoją drogą ładnie spadło po tym zabiegu spalanie (nie mówiąc o mocy, która mnie zadowala na tyle, że nie myślę o chipie na razie).
- nowe tarcze Mintex i klocki boscha z przodu - po dotarciu są zadowalające
- rozrząd kompletny
- znalezienie i kupienie opon i felg zimowych 17' - czekają na zmianę w niedługim czasie.
- wgranie polskiego języka do B&M
- naprawa subwoofera BOSE - skończyło się na tym, że zalany był mały wzmacniacz, kupiłem używke od audi a8 na Allegro i huula ;)

W planie zamiana akumulatora, bo tu siedzi teraz jakiś 72Ah 440A, o ile w ogóle takie "fabrycznie" były, lub ktoś podmienił na mniejszy?

Przy kupnie było 132 tys i tyle podobno ma w oryginale, pasek rozrządu był jeszcze podobno z 1 montażu. Od kupna zrobione już blisko 8 tysięcy km po Polsce i na razie żadnych awarii.

IMGP2930 copy.jpgIMGP2932 copy.jpgIMGP2932 copy.jpgIMGP2936 copy.jpgIMGP2937 copy.jpgIMGP2938 copy.jpgIMGP2940.JPGIMGP2943.JPGIMGP2944.jpg

Ładna sztuka, chciał bym po 166 kupic właśnie taką 159 sw 2.4 albo brere 2.4. Gratuluje gabloty.

Ładniutka sam polowałem na 2.4 no,ale w Irlandii cieżko niestety:) jeszcze tylko środek troszke dopieścić :)

Piękna i bestia! Ciekawe ramki na tablice rejestracyjne - to jakiś nowy wzór?

Piękna, taka to moje marzenie, ale w sedanie :)
Rozwiń myśl odnośnie przesiadki ze 147. W powerze pewnie różnica nieziemska, ale jak z prowadzeniem?

Świetna sztuka, kupiona w komisie na ul. 1-go Maja w Katowicach? Jak tak opisujesz moc z 2.4 to aż by sie chciało zmienić z 1.9 haha

Rożnica nieziemska - zawieszenie inaczej wybiera itp, czuć te masę na kołach ogólnie, dla mnie na plus. Auto nie wbija w fotel tak jak poprzednie 147 1.9jtd 115km tylko idzie od początku do końca równomiernie - szybko ;) tam na 17stkach czasem przywalenie i dziury powodowały strach jak przenosiło to na budę, dlatego tutaj przy 19stkach bylem na poczatku zmieszany, ale po objechaniu Polski wzdluz i szerz na urlopie postanowielm ze zostają :)

kupione w "antom"

Amortyzatory
Powrót