• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[164] Czarna Superka 164 ..... Dziara

Powiem wam , tak że ja całe zycie jeździłem 1,9 TD , i nagle przesiasc się do benzyny cięzko , nawyki z mojej czerwonej są juz mocno zakorzenione praktycznie wiecej niz 3 tys ten silnik nie widzi ale powoli powoli się przestawiam

uważam że fajnie to chodzi nie czuć zeby ten silnik miał jakies problemy z masą samochodu , ładnie się wkręca itd. i jak naprawdę ciągnę powyżej 6 tys obr na każdym biegu to idzie pięknie .
Ja jestem zadowolony :)
aż chciałbym aby 155 były w takim sanie blacharskim co 164 ... no i jakość wykonania tez przewyższa 155 strasznie .
Nie ukrywam że zapala się lampka żeby przerzucić się na 164 a 155 uruchomić poskładać i do zyda ....

Bo tak na prawdę TSem wcale nie trzeba wiele ponad 3-3,5krpm cisnąć zeby jechal, to najwieksza zaleta zmiennych faz.

Ta superka nie ma tempomatu. Pomyłka :)

Auto wyglada b.ciekawie. Wygodne fotele. Wszelkie niedoskonałości zapewne zostaną ogarnięte.

Wysłane z mojego SM-A500FU

Tempomat był tylko w 93 roku, głównie w V6 czyli tylko 3.0 24v :P

Te fotele welurowe są od starszego modelu - do 91 roku włącznie. Potem były już z innymi przyciskami.

Twoja jest koniec 94 ? Sądząc po nowej poduszce, a jeszcze starej obudowie bezpieczników pod kierą, ale kluczyk z codem już jest.

Ostatnia edycja:
Majkelek , względem programu tapicera się zgadza , więc gość nic nie zmieniał :)
Więc jest lala :)

Alfina dostała nowy tłumik końcowy z MTS ( walkera nie mogłem znaleźć tylko do wersji wcześniejszych ) , dywaniki nowe i ramki a noo i najważniejsze nowa choinkę zapachową :)

W domu już się zbierają czesci : wahacze przednie , gumy drążki stabilizatora , tarcze klocki itd. , amory już idą do przodu , więc liczę ze połowa października alfina wjeżdża na kanał ( jak tylko czerwoną zezłomują ale rozbiórka jej mi idzie bardzo powoli ) i działamy:)

Aaaaa . i alfina już ochrzczona ... w pracy nazwali ją jako Krążownik :p mój przyjaciel też tak ją nazwał jak ją zobaczył pierwszy raz 9 jeden ze znajomych nazwał ją karawan ) , mojej Pani nazwa tez przypadła do gustu ... zatem alfina jest zwana Krążownik :)

Nazwa Krążownik jest bez sensu, ni przypiął, ni wypiął.
A to, że kupił 164 to się chwali.

Majkelek , względem programu tapicera się zgadza , więc gość nic nie zmieniał :)
Więc jest lala :)

Alfina dostała nowy tłumik końcowy z MTS ( walkera nie mogłem znaleźć tylko do wersji wcześniejszych ) , dywaniki nowe i ramki a noo i najważniejsze nowa choinkę zapachową :)

W domu już się zbierają czesci : wahacze przednie , gumy drążki stabilizatora , tarcze klocki itd. , amory już idą do przodu , więc liczę ze połowa października alfina wjeżdża na kanał ( jak tylko czerwoną zezłomują ale rozbiórka jej mi idzie bardzo powoli ) i działamy:)

Aaaaa . i alfina już ochrzczona ... w pracy nazwali ją jako Krążownik :p mój przyjaciel też tak ją nazwał jak ją zobaczył pierwszy raz 9 jeden ze znajomych nazwał ją karawan ) , mojej Pani nazwa tez przypadła do gustu ... zatem alfina jest zwana Krążownik :)

Zgadza Ci się poszycie, ja stawiam, że nie było elektryki i koleś wsadził elektrykę od starszego modelu :)

Wiesz dobrze jak robiła alfa , wsadzała wszystko co mogła itd.
Wszystko się zgadza i nie jest nic modzone .

Amortyzatory
Powrót