• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[164] Czarna Superka 164 ..... Dziara

Dziaru

Nowy
Auto
155 2,0TD / 155 2,0TS / 155 1,8TS 8V / 155 2,0 16V / 164 2,0 TS 8V
Dobry Dobry ...

Przedstawiam państwu mój nowy nabytek alfa 164 w 2,0 TS Super .

Załączniki

• 164.jpg
    164.jpg
    66.4 KB · Wyświetleń: 0
  • alfa 164b.jpg
    alfa 164b.jpg
    63.2 KB · Wyświetleń: 0
  • alfa 164a.jpg
    alfa 164a.jpg
    87 KB · Wyświetleń: 0
  • alfa 164c.jpg
    alfa 164c.jpg
    83.3 KB · Wyświetleń: 0
  • alfa 164d.jpg
    alfa 164d.jpg
    84.6 KB · Wyświetleń: 0
  • alfa 164e.jpg
    alfa 164e.jpg
    103.2 KB · Wyświetleń: 0
  • alfa 164f.jpg
    alfa 164f.jpg
    107.8 KB · Wyświetleń: 0
  • alfa 164g.jpg
    alfa 164g.jpg
    83.4 KB · Wyświetleń: 0
  • alfa 164h.jpg
    alfa 164h.jpg
    98.6 KB · Wyświetleń: 0
  • alfa 164j.jpg
    alfa 164j.jpg
    96.5 KB · Wyświetleń: 0
  • alfa 164z.jpg
    alfa 164z.jpg
    71 KB · Wyświetleń: 0
  • ar 164.jpg
    ar 164.jpg
    74.4 KB · Wyświetleń: 0
Zazdraszczam. Zycze, zeby dobrze sluzyla :D

Wysłane z Alfy 166...

Dziaru, nie rób nas w bambuko i nie zamieszczaj zdjęć wnętrza z prospektu.
Napisz coś o historii tego egzemplarza.

Michał ... jutro jestem oglądać!!! Napisz mi sms'a na który garaż :)

Wysłane z mojego SM-A500FU

Super, jednak się udało dziś załatwić :) Zgadamy się e tygodniu na oględziny!!

Prosimy o zdjęcia użytkownika, a nie z ogłoszenia :)

są identyczne :)
co do historii :
Alfa 8 lat w kraju , właściciel sprowadził ją z Włoch , był mechanikiem i samochód stał pod warsztatem , sporadycznie używany widać po historii przeglądów itd. w czerwcu tego roku oddał ją znajomemu bo ponoć nie miał serca ze juz tyle lat stoi, jest mało używana no i gość pojeździł pare miechów i chciał sprzedać bo koszty paliwa go wpier** , a gazu nie chciał zakładać bo , jest przeciwny temu... tyle słyszałem taka historia.

Alfa naprawde ładnie utrzymana , z resztą dobrze ze był brat ze mną , bo ja , jak zobaczyłem jak wjechała to juz była lampka ona jest moja.... brat ją ogladał opowiadał ale ja tego juz do siebi nie dopuszczałem mimo ze mówił ze jest ok , ja patrzyłem i juz marzyłem jak bede na nią patrzył stojąc z balkonu pijac piwko i ciesząc sie jak małe dziecko....
Alfina ma pare swoich mankamentów , jak niestety juz tylo letni samochód , ale hmmm jakby ich nie miała to bym i tak ją rozpierdzie** bym w mak i pobawił sie :) zwłaszcza ze w 164 raczkuje bo jestem fanatykiem 155 ( mogę powiedzieć tyle że w maju Alfa będzie na sprzedaż ) po moim zrobieniu tego autka na perełke ....bo mimo ze jestem juz zakochany .. serce .. mówi dziaru jeb* sobie o futryne i wracaj do korzeni ... 155 bo ten model znam od podszewki i zapas czesci - ale moze się to zmienić bo kazda alfa jest jak narkotyk .
W alfinie , aż jestem w szoku cała elektryka działa idealnie , klima mrozi , fotele działają , tempomat tez , szyby tylne przednie itd. no normalnie jak nie Alfa , silnik suchutki , mruczy cudownie tylko ze ktos wsadził delikatnie buczącego remusa i po 2 godzinach jazdy łeb mnie rozbolał wiec pewnie wrócę do fabryki . Magiel sie delikatnie poci i kiera jak dla mnie dosc ciezko chodzi więc licze ze w listopadzie alfa wchodzi na kanał i robie to na cacy . Zawieszenie naprawdę ładnie pracuje ze nawet nie mam sie do czego przyczepić , jedynie z tego to mnie te alumy osłabiają i bede wrzucał z mojej 155 a te z nowymi oponami ( opony z tamtego roku ) idą na handel .
Alfina z wyposażenia :
- elektryki szyb przód i tył
- tempomat
- klima ( panel klimy jak nowy chodzi )
- ABS
- elektryczne fotele + podgrzewanie lusterka elektryki + podgrzewanie
- halogeny
-resztę każdy z nas zna bo tamte podstawy nie warto wymieniać

na chwile obecną , bede szukał kiery drewnianej i drewnianego lewarka , spoilerka :) , dywaniki zamówię bo te to porażka , nie wiem czy Hidów nie załoze , olej motul 10w60 + filtry juz zamówione , do tego oleje wspomagania bo to nie tutella na bank .

Ostatnia edycja:
jestem fanatykiem 155 ( mogę powiedzieć tyle że w maju Alfa będzie na sprzedaż )
Która, 155? :D

- - - Updated - - -

Przyznam, że miałem tę 164 na oku, ale stwierdziłem, że skoro już jakiś czas wisi, to paru absztyfikantów już musiała odstraszyć. A tu proszę - naprawdę dobra sztuka :)

Gratuluję zakupu.

Powiem Ci że ja tez sie obawiałem ze ktos juz to oglądał i ze będzie pasztet , ale jak rozmawiałem z właścicielem to mało kto dzwonił a jak juz to mówiłm ze 4 tys i przyjedzie i ze jak słyszał taki tekst to od razu kończył rozmowę zapisywał numer i jak ktoś powtórnie dzwonił to mówił ze sprzedane - powiem wam że , chłopak młody 22 ale , naprawdę pedant i człowiek honoru .
W planach była akcja ze kupuje ten samochód na niecały rok bo nie mam czym jeździć , bo z pozostałych 155 muszę cos uruchomić a mam w tym roku kumulacje remont dużego garażu ( udało mi sie nabyć w celu miejsca do remontu AR ), mieszkania , do tego jeszcze jednego garazu itd. i nie mam czasu aby siedzie i uruchamiać jakas 155 , i ta 164 miała tą luke jak na razie uzupełnić ale może skończyć sie tak ze jakas 155 bedzie na co dzien a ta pójdzie na garaż . Ja mam ten proble** ze nienawidzę druciarstwa , a ze z pasji kocham alfy to nie robi niczego na odpier** tylko całe serce wkładam i potem to trwa miesiącami ... . ta alfa miała przejść bokiem i miałęm ją olać .. po prostu jeździć i walić to co sie z nią dzieje , ale nie mam serca i to jest koljna moja perełka .

Dziaru, bardzo dobry wybór, naturalna kolej rzeczy ze 155 na tapczanik się przesiąść :) Ja się zauroczyłem tym autem i czasami miewam głupie myśli zakupu ale jeszcze mózg pracuje i mówię nie, jedna nieruchomość na razie starczy, choć już robiłem podchody pod 164 3.0 automat, bo do tego auta taka skrzynia pasuje idealnie.
Jak będę w okolicy to liczę na przejażdżkę!

BTW, zaktualizuj sobie auta w podpisie ;)

To, że wszystko działa w 164 to jest raczej normalne. Tam dziwne jak coś nie działa - naprawdę ;) Zresztą żeby zajechać 164 to naprawdę trzeba się postarać.
Co prawda ja zrobiłem koło 10000 km dopiero, ale nic się z autem nie dzieje nawet niepotrzebnie kupowałem sobie drugą 164 na części hehe no dobra maglownica była wyjmowana i kilka plastików, ale to pierdoły.

Ja swoją wyprosiłem u poprzedniego właściciela bo koniecznie chciałem mieć 164 ze złotymi listwami.
Zresztą po zakupie okazało się że rok wcześniej była u forumowicza także od 2012 z roczną przerwą była w posiadaniu forumowiczów.
Włożyłem troszkę w zawieszenie itp. i na dzień dzisiejszy pękło 7000 zł.

Ostatnio na forum nikt 155 nie pokazuje. Czemu?

Moim zdaniem zakup 164 z czapy mając w garażu dwie 155

W pełni popieram Andrzeja, zakup bez sensu... Chętnie odkupię :D

Andrzejku , wybacz mi proszę ale nie po to , szukałem pewnych perełek aby zabijać je solą i jakimiś kretynami którzy jeżdzą po miastach , nie wspomnę aby parkować pod blokiem gdzie na 40 miejsc jest 60 samochodów .

tamte 155 to sa jak obrazy , ja na nie mam patrzeć , mam je powoli ogarniać i one nie mają być ze mną jeszcze 10 lat , i na złom tylko jeszcze licze ze pożyje z 30 lat i bedą one za mną tyle właśnie i serce , prace , umiejętności oddam moim potomkom właśnie w postaci 155 .

Ty Andrzej korzystasz z chwili cieszysz sie swoją 155 ja też sie cieszyłem puki naćpany debil mi jej nie zniszczył , oddał za tego diesla dobrych lat zycia i co mam 2600 zł ? to chyba na to aby sie porządnie ożreć , nasrać przed PZU .
ja alfiny zbierałem , od 10 lat dla tego aby w przyszłości cieszyły oko , zbierałem tajle , kupowałem pod nie garaze itd.
A 164 miała byc mułem roboczym iiii stał sie problem..... bo chyba Andrzejka Formula będzie jako muł roboczy bo tej 164 ... będzie szkoda ....

A 164 miała byc mułem roboczym iiii stał sie problem..... bo chyba Andrzejka Formula będzie jako muł roboczy bo tej 164 ... będzie szkoda ....
i tak zapędzasz się w kozi róg:D każde kupione auto traktujesz jak bóstwo i tu jest problem a 164 nie nalezy do tanich aut do 155 tek masz kupę gratów kupując coś zupełnie innego wpędzasz sie w koszta dlatego nie jestem zwolennikiem takich zakupów ale kto bogatemu zabroni/

i tak zapędzasz się w kozi róg:D każde kupione auto traktujesz jak bóstwo i tu jest problem a 164 nie nalezy do tanich aut do 155 tek masz kupę gratów kupując coś zupełnie innego wpędzasz sie w koszta dlatego nie jestem zwolennikiem takich zakupów ale kto bogatemu zabroni/

Marudzisz, a zamiast tego ciesz się bo zaraz wypłyną graty do 155 na rynek :D

No dawno tak ładnie utrzymanej 164 nie widziałem. Zdjęcia robią mega wrażenie. Coraz mniej ich jeździ, dbaj o nią to będzie piękny klasyk :)

Ja mam 166 a też się zastanawiam nad odpicowaniem jej na ideał i wstawieniem do garażu :o Nie słuchaj tych, co mówią, że to bez sensu. Za parę lat tych samochodów prawie nie będzie a nieliczne świetnie zachowane będą warte grube pieniądze.

A ja myślę, że kolega bardzo dobrze zrobił bo już kończą się 164 Super w Polsce i to ostatnia szansa żeby kupić cokolwiek godnego uwagi.
Ja osobiście zwykłej 164 nie chciałbym mieć bo wygląda słabo.
A Superka jeszcze ze złotymi listwami wygląda Super ;)

Amortyzatory
Powrót