• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Czarna lśniąca bandytka

• Autor wątku Autor wątku Rasix
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

Rasix

Nowy
Auto
Alfa 159 1.9 jtdm 16v 150km
Czarna lśniąca AR159 1.9jtdm

Długo szukałem fajnego samochodu za 15 000zł z silnikiem diesla.. i znalazłem! Była piąta która oglądałem i jedyna warta uwagi, po miesiącu rozmyślania zdecydowałem się na zakup. Miała pare mankamentów o których wiedziałem przed kupnem a z biegiem czasu wychodziły kolejne rzeczy, głównie z zawieszeniem. Nie zniechęciło mnie to do niej i zacząłem traktować ją jak małe dziecko które wymaga szczególnej opieki, biorąc pod uwagę ze posiada jednostkę 1.9 150km to 182km i 400Nm wypluła na hamowni (zmieniona mapa). Do tej pory mnie nie zawiodła, żadnej awarii przez 8msc posiadania (tylko czujnik abs przy kole) wszystko wymieniam na bieżąco, nie oszczędzam i nie przebieram w półśrodkach ;) Wszystkie nowe części jej sprawiam i wymieniam w nie i autoryzowanych serwisach. Mogę rzec ze dla mnie to nie jest zwykły samochód, a moja bella :) Pare fotek poniżej i chętnie odpowiem na wszelkie pytania bo tak pisać i opisywać w superlatywach to każdy może :P

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    199.8 KB · Wyświetleń: 0
  • 2.jpg
    2.jpg
    205.5 KB · Wyświetleń: 0
  • 3.jpg
    3.jpg
    119.4 KB · Wyświetleń: 0
  • 4.jpg
    4.jpg
    136.4 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnia edycja:
Wolę wersję Sedan ale tutaj mamy naprawdę fajny kolor. Super auto w takiej cenie. Kiedyś to było moje marzenie ale muszę się na razie trzymać kompaktów i wybrałem Giuliettę.

Byłem oglądać wersje w sedanie na białych skórach, wnętrze zadbane ale to tylko tyle.. była robiona z każdej strony oraz silnik palił także płyn chłodniczy :/ więc padło na ten egzemplarz i nie żałuje

Miałem kiedyś 159 w sedanie, ale zawsze marzyłem sobie o combi. Oczywiście czarną.
W każdym razie śliczne autko :D

No niestety to nie salon samochodowy, że możemy sobie wybierać co chcemy. Trzeba szukać zadbanych egzemplarzy.

Amortyzatory
Powrót