• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

cuoreventi - AR 156 2.0 JTS Bn

cuoreventi

Nowy
Auto
Alfa 156 2.0 JTS 16v
Oto moja bella w zimowym wydaniu:

77.jpg

78.jpg

79.jpg

80.jpg

81.jpg

82.jpg

83.jpg

Felgi na lato już czekają:

97418323350279346498.jpeg

ladna

Witam ostatnio bawię się w odgadywanie roczników wydaje mi sięże to rocznik 2002 pozdrawiam

Witam ostatnio bawię się w odgadywanie roczników wydaje mi sięże to rocznik 2002 pozdrawiam

Wybór nie był trudny. Albo końcówka 2002 albo początek 2003

No i zgadłeś. Produkcja lipiec lub sierpień 2002, wyjechała z salonu we wrześniu 2002.

Ostatnia edycja:
Zdjęcia mimo zbliżających się ciemności wyszły - cieszę się. Na następnym może już wiosennym spociku, zrobimy lepszą sesję. No i jeszcze raz gratuluje egzemplarza - na zdjęciach tego tak nie widać, ale na żywo to naprawdę świetny egzemplarz i faktycznie z oryginalnym śmiesznie niskim przebiegiem. Ja byłem w szoku jak zobaczyłem środek - jakby z salonu dopiero co wyjechała :)

Jeszcze raz dzięki dla kolego Sebastiana za wyśmienite fotki.
Śmiesznie niski przebieg to na chwile obecną 39 300 km
O środek dbam należycie :D Jak i nie tylko o środek :wub:

witam,
szczerze zazdroszcze ci przebiegu, faktycznie można powiedzieć że jak nowa i skoro piszesz że i wnętrze ma sie podobnie. Silnik JTS podobnie jak mój, szkoda że ich tak niewiele; może razem z Sagatem założymy jakiś klub milośników JTS:)))

Ja swoją kupiłem dokładnie rok temu z przebiegiem 87000 więc też nieźle :] teraz mam prawie 11000, ale w 2009 zjeździłem prawie cała europę a teraz robie jakieś 500km na miesiąc.

No, można ;] sekcja JTS na forum.

Ja swoją kupiłem dokładnie rok temu z przebiegiem 87000 więc też nieźle :] teraz mam prawie 11000, ale w 2009 zjeździłem prawie cała europę a teraz robie jakieś 500km na miesiąc.

No, można ;] sekcja JTS na forum.

generalnie nie narzekam również na przebieg mojej Alfy bo liczy zaledwie 123... tyś, więc nie jest źle, lecz całkiem dobrze:)))

piękna sztuka i chyba podobny kolorek do moejej jeżeli to gico afica pozdrawiam

piękna sztuka i chyba podobny kolorek do moejej jeżeli to gico afica pozdrawiam

Na tylnej klapie mam jedynie napis Grigo metallico

A co do JTSa... bardzo mi odpowiada jego charakterystyka pracy, gdyż łączy elastyczność diesla, z dźwiękiem oraz wysokoobrotowością benzyny :D
Już zostałem miłośnikiem:)

Obecny jej wygląd (przejściowy)
Docelowo zimą będą te felgi a latem telefony 16 cali

87359035853778624918.jpg

65309342206555718823.jpg

41155266700031809126.jpg

66880524633106248751.jpg

52099745903377401222.jpg

09278223177080198582.jpg

Ostatnia edycja:
No i obiecane telefony już zdobią moją belle:

Ostatnia edycja:
Piękna AR super sie prezentuje i do tego juz srodek po lifcie i ten przebieg poprostu super pozdrawiam :)

jizz masz kaseciaka w srodku ?

ja swoja droga muszę wymienić w końcu głośnik basowy z tyłu bo charszczy od momentu w którym kupiłem belle, polecacie jakieś ?

Widzałem że na allegro sprzedajesz kierowice z guzikami do radia i się zastanawiam czydo mojej alfy by to pasowało w sensie czy jeżeli nie mam oryginalnie sterowania radiem w kierownicy to mogę sobie takie coś załozyć i będzie hulać, pewie trzebaby rozkręcic i zobaczyć czy jest tam jakaś kostka.

Były tematy o założeniu sterowania w kierownicy, więc jest to możliwe. No ale na pewno części trzeba więcej wymienić niż tylko samą kierownicę.

Amortyzatory
Powrót