• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Crosswagon Distinctive 06r

kar78

Użytkownik
Auto
Alfa Spider 3.0 V6 Lusso,
Chciałbym przedstawić mój niedawny nabytek. A więc jest to Alfa Crosswagon Q4 z 2006r z przebiegiem 170tys udokumentowanym. Kolor 601 nero w wersji wyposażenia Distinctive:

- lampy xenonowe + spryskiwacze
- czujniki parkowania
- skórzana tapicerka w kolorze czerwonym
- lusterko fotochromatyczne + kompas
- czujnik deszczu
- podgrzewane fotele
- radio cd +zmieniarka blaupunkt w bagazniku
- wiadomo elektr szyby, lusterka itd
- kierownica wielofunkcyjna
- tempomat
- 6x airbag
- oryginalne dywaniki z logo crosswagon :)
- gniazdko 12v w bagazniku i dodatkowa lampka

W międzyczasie po zakupie wymieniłem rozrzad kompletny, częsciowo zaślepiony egr, zaślepione klapy wirowe i przy okazji wyczyszczony kolektor., wymieniłem 2 niedziałajace czujniki parkowania.
Póki co tylko fotki wnętrza zrobione podczas czyszczenia :)

389.jpg

390.jpg

Ostatnia edycja:
Fajny cross, skórki jak u mnie lakier prawie też[emoji6] dobrze że wchodzą one bardziej w bordo a nie są takie burdelowe

totalnie zasyfione pyłem z klocków felgi odzyskały blask

440.jpg

441.jpg

442.jpg

Blacharka ideał, zero oznak korozji, podłoga czysciutka, nadkola pod plastikami jak nowe

Jaki środek został zastosowany przy czyszczeniu felg ?

Takie jedno foto na szybko, autko jeszcze nie wypucowane

97.jpg

Będę wpatrywał bo to fajne autko.

Dziś gruntowne pucowanko

223.jpg

224.jpg

Dziś na pokład wpadły nowe łączniki stabilizatora przód, wąż turbo-intercooler (stary miał dziurke)

Ostatnia edycja:
Zamontowałem dziś nowy wąż pomiędzy intercooler a kolektor (stara pekniecie na dł 5cm) oraz nowy drążek reakcyjny silnika i ustały stuki podczas gaszenia auta, płynnie rusza bez szarpnięć bez gazu oraz czuć,że silnik nie rzuca autem

333.jpg

334.jpg

Zamontowałem tez dodatkowe wygłuszenie maski ze zwykłej 156, bo Crosswagon takowej nie posiada
335.jpg

336.jpg

Alfa czuje sie swietnie i jezdzi wysmienicie :)

Mogłeś kupić rurkę z kwasowki.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jakie pieniądze trzeba szykować za takie auto ? Jeśli nie chcesz na forum napisz priv.

kupiłeś ją może w Rzeszowie?? Ja teraz takiej szukam i jak na początku roku były aż dwie fajne w Rz tak teraz najrozsądniejsze to chyba Kielce Radom Oława i Będzin. Daleko :(

Nie, sam ją sprowadziłem dla siebie, ale z powodu zmiany planów jest do sprzedania ;)

O - dzięki za odpowiedź. Wielkopolska to dla mnie jeszcze dalej niż ten Radom Kielce Czy Będzin. Ale może warto/??? :) ile ma kosztować jaki przebieg co trzebaby na dzis zrobić e sikę dogadamy. Pozdrawiam

Autko na sprzedaż, za moment pojawi sie konkretne i szczegółowe ogłoszenie w dziale Sprzedam.

174.jpg

Ostatnia edycja:
Alfa odjechała dziś z nową właścicielką :)

Amortyzatory
Powrót