Coś stuka przy hamowaniu

kellyq

Nowy
Auto
Alfa Romeo 166 2.4jtd 10v, Alfa Romeo 159 2.0 JTDM
Cześć, mam taką przypadłość że coś synchronicznie stuka podczas hamowania z prawj strony z przodu. Został wymieniony wahacz góra i dół oraz przegub bo się skończyły po prostu, a stukanie pozostało. Może ktoś coś podpowiedzieć bo pomysły mi się skończyły.

Wahacze założyłeś markowe??? Może mieć jakąś wadę wahacz lub klocki mogą mieć coś wspólnego.... Ciężko stwierdzić

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Jeśli podczas hamowania to najczęściej wskazuje to na przegub wewnętrzny. Sprawdź czy nie ma luzów na polosi

Wysłane z mojego SM-G715FN przy użyciu Tapatalka

jutro może uda mi się sprawdzić, jeszcze zauważyłem że tam do wymiany chyba będzie guma stabilizatora, tego pręta grubego ale ona chyba by tak nie stukała. Sprawdzę najpierw ten przegub. Dzięki

A klocki sprawdziłeś czy nie latają zbyt luźno ?

Klocki bez luzu, około centymetra grubości. Przegub wewnętrzny był wymieniany z pół roku temu. Luzu jakoś tam nie wyczuwam. Sam już nie wiem. Tam nie dość że stuka to i kierownicą coraz bardziej telepie.

Końcówki drążka sprawdź albo masz coś z felga, może być pęknięta... Ewentualnie sprawdził bym tarcze, może się odksztalcila...

Okazała się winna tarcza, miała spore bicie, po wymianie na nową jak ręką odjął, tylko się teraz zastanawiam czy na drugim kole też wymieniać tarcze, chyba trzeba by jak myślicie?

Powinno się wymieniac parami więc ja bym wymienił na Twoim miejscu.... [emoji6]

Amortyzatory
Powrót