[159] Coś stuka ,nowa skrzynia m32

Myju

Nowy
Auto
AR 159 SW 1.9 JTDm
Witam , na początku chciałem się przywitać i przeprosić że pierwszy post na forum a już z prośbą o pomoc
Wymieniłem już koło pasowe na dayco, dwumas oraz sprzęgło, zrobiłem regenerację skrzyni m32 i coś ostatnio stuka , najbardziej to słuchać przy zwalnianiu na biegiu , obojętnie na którym czy to 1, 2 czy 3 na wyciśniętym sprzęgle, a na luzie jest cisza.
Wrzucam filmik, specjalnie gasze silnik bo wtedy
słychać stukanie. youtu.be/ig6oGRGlB9I

Ostatnia edycja:
Chodzi ci o łożysko w skrzyni? Była miesiąc temu robiona i zalana nowym olejem weszło 2.8 litra .

Chodzi ci o łożysko w skrzyni? Była miesiąc temu robiona i zalana nowym olejem weszło 2.8 litra .

Gdzie robiłeś skrzynie? Sprawdzony mechanik, czy typowy Mirek?

Na forum, na samej górze strony, masz banner reklamowy człowieka który zajmuje się tym od lat.

Mam podobny odgłos po remoncie skrzyni. Tylko chyba mniej wyraźny. Słychać go też na luzie i nasila się przy hamowaniu

Wysłane z mojego moto g(6) przy użyciu Tapatalka

Gdzie robiłeś skrzynie? Sprawdzony mechanik, czy typowy Mirek?

Na forum, na samej górze strony, masz banner reklamowy człowieka który zajmuje się tym od lat.

Robiłem ją w KRAKOWSKI MOTORSPORT w Poznaniu .
Na 1 lub 2 biegu bez gazu szarpie. Chyba będzie trzeba znowu skrzynię zrzucić.

Cześć jestem nowy w alfa,ale skrzynie plus minus są takie same. Prawdopodobnie nie wymienili ci elektrozaworow w skrzyni. Podali je próbie działania, na stole im działały i je zamontowano powrotem. Działa to na zasadzie że po ruszeniu odczuwasz szarpniecie albo coś w rodzaju uderzenia. Możesz zaryzykować wymiana tylko elektrozaworow ,,,start i stop,,,,one są za to odpowiedzialne (taka mają nazwę w bmw) albo wymień wszystkie. Ale to dotyczy tylko automatu

Ostatnia edycja:
To po co to piszesz jak kolega pisze o skrzyni M32

Robiłem ją w KRAKOWSKI MOTORSPORT w Poznaniu .
Na 1 lub 2 biegu bez gazu szarpie. Chyba będzie trzeba znowu skrzynię zrzucić.

A powiedz mi jesteś pewien że na luzie masz ciszę ? U mnie na luzie po prostu to słabiej słychać niż na biegu. Ja mam już wymienioną skrzynie na regenerowaną z inego auta - poprzednia moja po regeneracji pojawiły się te dźwięki jak u ciebie na filmiku. Potem piasty kół przód LP + lewa tył, łożysko podpory + krzyżak prawa strona. W obu skrzyniach wymienione wszystkie łożyska (8szt.) , zmiana kół z letnich na zimowe. Moja skrzynia w innej alfie cisza....

Ostatnia edycja:
Tak jestem pewien , samochód pójdzie do mechanika w połowie stycznia bo mnie ten dźwięk wkurza . Jak wina skrzyni to reklamacja , znowu .

Może tobie się poszczęści ja już w 6 zakładach byłem i wszyscy rozkładają ręce

Wysłane z mojego moto g(6) przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót