[MiTo] Coś na siedzenia ?

jjokocha

Nowy
Auto
emty
witajcie
w maju wraz ze ślubną mamy plana na 10 rocznice wspolnego pozycia we wspolnocie jechac na tygodniową ekskursje do italii przez szwajcarie itp, ale nachodzą mnie wątpliwości odnosnie jazdy tym mito zwłaszcza na 18'' felgach, juz jest twardo, a co bedzie po zmianie?
ktos moze ma jakis patent na siedzenia, bo są niewygodne, twarde i krotkie, cos co by je zmiękczyło i wydłuzyło nieco?
druga sprawa to tłumik, wyjątkowo mi nie pasuje jego głośna praca, zwłaszcza spodziewam sie jechac po 160km/h w europie a to bedzie bardzo głośno i to od tłumika właśnie ?
gdzie jest jakis warsztat ktory zmieni tę tubę na jakiegoś bzyka raczej?
pozdrawiam

Tych samych dwóch przypadłości się bałem. Tłumik głośny nie jest, a duże koła na autostradzie to miód. Gorzej na dziurach-MiTo bywa wtedy nerwowe.
Co do siedzeń - mam pakiet Sport 1 i siedzenia są bardzo dobre, ale żonka jest aktualnie w ciąży i jeździ na poduszce. Sprawdza sie.

no tez mam niby ten pakiet, ale jest twardo, o zone sie nie martwie, nawet lepiej jak sie jej trochę zadek uklepie na tym kamieniu, ja natomiast po 100km juz musze sie wyprostowac bo w d....ku krew przestaje krazyc,
zmieniłeś juz nal letnie kolego?
o ile mozna by jakas poduszke podlozyc to na tlumik nie mam pomyslu, wydje mi sie ze auto jest nizle wyciszone, ale tlumik psuje wszystko, buczy strasznie, moze zle go "dotarłem" albo co ?

Nie wiem czy masz auto na gwarancji ale jeśli tak to ingerencja w tłumik może wpłynąć na jej utrate.

Szczerze mówiąc, to jak dla mnie Alfa jest zdumiewająco komfortowa jak na taki niski zawias i niski profil opon.
Mnie się siedzi rewelacyjnie, mimo iż ważę sporo. Grunt to na maksa wypchać oparcie lędźwiowe.
Na tłumik również nie narzekam, jest sympatycznie. Najgłośniejsze są opony - tak, już od tygodnia śmigam na letnich ;)

te pirellki w 156 kiedyś mi się zząbkowały i wtedy faktycznie były bardzo głośne, ale w brzydalu w 3 sezonie letnim są nadal ciche.

Amortyzatory
Powrót