co zamiast Paraflu ??

• Autor wątku Autor wątku speedo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
olej samochodowy składa się tzw.oleju bazowego i dodatków uszlachetniających, stanowięcych 15-30%.To do nich zalezy jakosc produktu finalnego.Polskie oleje spelniają najwyzsze europejskie klasy jakosciowe ACEA i amerykańskie SAE. Nie będzie więc lotos w zadnym wypadku gorszu od mobilu, który spełnia te same wymagania. Oznaczenia parametrów są na opakowaniu i tym nalezy sie sugerować,m a nie tym że jak produkowany w polsce to gorszy.

Kup paraflu jesli sądzisz że w czymś moze być lepszy od borygo. Lepiej się z tym poczujesz:)

tomkap napisał:
Tak samo jest z olejami z polskich rafinerii.Niższa cena wynika z tąd że w Polsce jest tansza siła robocza. Ja wlałem ....do skrzyni hipol semisyntetic 75w/90. Wszystkie te produkty są lepsze jakościowo niż te, które były zalecane przez producenta i sporo tansze od zachodnich.
Lej co chcesz ale nie pisz głupot:
Zalecana Tutela Car ZC75 Synth - w pełni syntetyczny olej 75W90 API GL-5 jest na 100% lepsza jakościowo od wlanego przez ciebie półsyntetycznego hipola. Oleju w skrzyni biegów zalanej tutelą car ZC75 się nie wymienia, a hipol co ile musisz zmienić?

a to jeszcze takie cos a co na temat DYNAGEL 2000 temp. zamarzania to -37 stopni
ludzie go chwalą a jakie jest wasze zdanie.
pozdro

Faktycznie tutela jest odrobinkę lepsza gdyż jest w pełni syntetykim. Jeśli zaś chodzi o klasy jakości i lepkości to są takie same jak w hipolu, czyli właśnie zalecane do tego samochodu. Co do wymiany to zalezy ona od producenta samochodu a nie oleju.Na tuteli oczywiscie pojezdzimy dluzej.Z własnego doswiadczenia jednak wiem ze po 150000 nie wyglądała dobrze, dlatego bzdurą jest że się wcale nie wymiania.

Paraflu raczej się nie miesza z innymi płynami. Nawet dwa rodzaje paraflu nzielone i czerwone nie są ze sobą mieszalne.

Amortyzatory
Powrót