Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Witam.
Co to za przewód, który zaznaczyłem na zdjęciu? Z jednej strony wpięty jest w cewki zapłonowe przy świecach zapłonowych. Ale w co jest wpięty z drugiej strony?
to co zaznaczyłeś to czujnik temperatury płynu chłodzącego - podpięty jest pod ECU.
Właśnie z nim mam największe problemy na examinerze, jest sprawny - ale wywala błędy
Nie, nie. To co zaznaczyłem to wiązka 4 przewodów i każdy z nich idzie do cewki na silniku. Pytanie gdzie jest podłączony drugi koniec, bo nie mogę go zlokalizować ze względu na trudny dostęp. Niby jakiś moduł sterujący, ale gdzie on jest i jak wygląda?
Z tego co się orientuje to cewki sterowane są z ECU i nie są odłączane nigdzie po drodze a może to czujnik otwarcia przepustnicy tez 4 piny. W tamtych okolicach jak to jest tak z okrągłymi złączami to czujnik ciśnienia oleju, wsteczny i kontrolka alternatora też na 4 piny. Zrób dokładniejsze zdjęcie wtyczki. I może napisz co nie działa ;]
Ten przewód idzie do 4 cewek zapłonowych, wiem bo zdjąłem pokrywę aluminiową z silnika. Wszystko działa, ale chcę wiedzieć gdzie jest podłączona druga strona.
Ten przewód idzie do 4 cewek zapłonowych, wiem bo zdjąłem pokrywę aluminiową z silnika. Wszystko działa, ale chcę wiedzieć gdzie jest podłączona druga strona.
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.