Co to za przewód?

MrsMarcia

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 115 KM 2002r.
silnik.jpg
Witam, może mi ktoś pomóc i napisać od czego jest to przewód, bo wydaje mi się, że coś cieknie.

Jeśli cieknie, to lepiej czym prędzej ją oczyścić, zanim mrozy nadejdą. Kwestia, czy zapchała się wewnątrz. Jeśli powodem wycieku jest tylko separator par, który już nie spełnia swojej roli, a odma w miarę drożna, to mniejszy problem.

To ja się podłączę. Delikatnie cieknie przewód jest on od strony akumulatora. Silnik 2.4JTD 10V

20181125_122007_HDR.jpg

Jest to przewód ( gruby wąż ) przez, który silnik dostaje powietrze. Odkręć opaskę wyczyść koncówki załóż wąż + nową opaskę i tyle

Jest to przewód ( gruby wąż ) przez, który silnik dostaje powietrze. Odkręć opaskę wyczyść koncówki załóż wąż + nową opaskę i tyle

Chodzi o ten cienki:). Z tego co już poszukałem to jest najprawdopodobniej przewód olejowy do turbo, tylko potrzebuję 100% pewności.

Screenshot_2018-11-25-17-01-18.jpgScreenshot_2018-11-25-17-01-24.jpg

Jeden jest zasilający olejem do turbo drugi powrotu.

Ten u Ciebie idzie do pompy vaccum

Dzięki, czyli potrzebuję ten dłuży.

Chodzi o ten cienki:). Z tego co już poszukałem to jest najprawdopodobniej przewód olejowy do turbo, tylko potrzebuję 100% pewności.
Jaki zaś przewód olejowy turbiny? Pod grubą rurą jest przewód od pompy vacum. Tam nie ma w ogóle oleju. Cały naciek oleju jest z tej grubej rury dolotu!!! Nie jest idealnie szczelna i opary z odmy tak brudzą.

Gdzie turbo a gdzie dolot ... żart dnia!

Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka

Strzelec ja wrzuciłem te zdjęcia, żeby Ci pokazać, ze właśnie żaden z nich to nie jest. Napisałem, że ten Twój idzie do pompy vaccum--> jest w nim powietrze, nie olej.

Strzelec ja wrzuciłem te zdjęcia, żeby Ci pokazać, ze właśnie żaden z nich to nie jest. Napisałem, że ten Twój idzie do pompy vaccum--> jest w nim powietrze, nie olej.

Tak masz oczywiście rację. Ogólnie dziwna sprawa z tym olejem, bo faktycznie jedynie skąd może lecieć to przez tą "dużą" rurę, a dzisiaj ją odkręciłem i tam dosłownie minimalny nalot oleju wytarłem. A jak widać na zdjęciu może nie jest go bardzo dużo ale jest wyraźny. Nic powycierałem wszystko i będę obserwował.

Amortyzatory
Powrót