[159] Co to za model nawigacji

• Autor wątku Autor wątku rokis
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

rokis

Nowy
Auto
ALFA ROMEO 159 2.0 170 KM Ti
Witajcie,
czy ktoś potrafi mi podac dokładny model tego systemu radionawigacji w mojej 159?
Chce kupić najnowszą wersje aktualizacji map...
Kontaktuje sie z producentem ale sami nie są w stanie mi powiedzieć co to dokładnie z model nawigacji...
Bella jest z 17 grudnia 2010 roku czyli modelowo 2011...
Czy to jest RadioNav, Instantnav czy Bue&Me...?
Bo juz sam zgłupiałem co to :-|

attachment.php

z góry dzieki za pomoc...

Załączniki

• Rad56Nav.png.jpg
    Rad56Nav.png.jpg
    165.6 KB · Wyświetleń: 1,445
Witajcie,
czy ktoś potrafi mi podac dokładny model tego systemu radionawigacji w mojej 159?
Chce kupić najnowszą wersje aktualizacji map...
Kontaktuje sie z producentem ale sami nie są w stanie mi powiedzieć co to dokładnie z model nawigacji...
Bella jest z 17 grudnia 2010 roku czyli modelowo 2011...
Czy to jest RadioNav, Instantnav czy Bue&Me...?
Bo juz sam zgłupiałem co to :-|

attachment.php

z góry dzieki za pomoc...
Też mam taką i jestem chętny na aktualizację

Nareszcie jakies konkrety... :-)
Wyobraźcie sobie, że obdzwoniłem wszystkie serwisy w okolicy i nikt nie potrafil mi powiedzieć jaki to dokładnie model nawigacji... Jeden Pan "heniek" w serwisie stwierdził nawet, że sprawdzenie co to za urządzenie zajmie im ok godziny... :-|

Ok więc tak na stronie producenta czyli tutaj: --- > http://www.navigation.com/is-bin/IN...11&CatalogCategoryID=1A8KCghBwQkAAAFC3uA2EXT3

mozna w notce przeczytać, że mapy beda kompatybilne z systemem Instant Nav w wersji oprogramowania 1.18 i wyżej...

Swoją drogą może ktoś z posiadaczy Mito lub Giuliett'y może wypowiedzieć się o dokładności tych map?
Jeśli już zainwestuje 800 złotówek to chciałbym miec pewność, że pojade na mapie A1 a nie polem :-)

Z tego co czytałem na forum brak aktualizacji na wschodnią cześć europy dla tej nawigacji.

To Wy Panowie jeszcze śmigacie z fabrycznymi NAVI !? i co czytam tylko aktualizacja: 800 PLN to jakieś nieporozumienie :confused:

Nieporozumienie to miec Pioneer Avica hd1:)i mapy dostac nowe to liczyć na cud:)fakt wszystko smiga super kombajn dotykowy:)ale A1 to malo powiedziane ze pole:)jak ktos bedzie mial chociaz na 2010 rok to prosze dac znac:)

Nieporozumienie to miec Pioneer Avica hd1:)i mapy dostac nowe to liczyć na cud:)fakt wszystko smiga super kombajn dotykowy:)ale A1 to malo powiedziane ze pole:)jak ktos bedzie mial chociaz na 2010 rok to prosze dac znac:)

Myślałem raczej o chińczyku na Windowsie do którego wgrasz co Ci się podoba z aktualizacją nawet do tygodnia:)

Fakt przeglądając oferty z chin ti za dobrą kasę masie naprawdę fajne kombajny:)juz ze wszystkim z tv cyfrowe dvd mp3 gps karta usb tel. podłączenie kamery dotyk i wiele innych i mało tego pasuje do Alfy:)

Non tak widac a jeszcze znaczek alfy jako pokrętło głośności:)fajnie..

A czy przy takim urządzeniu działa Wam sterowanie z kierownicy? Blue&Me normalnie działa ?
Jest to jakaś opcja nie powiem...
Ale wolałbym nie tracic funkcjonalności sterowania w samochodzie na rzecz aktualniejszych map i nie wiem oglądania TV w samochodzie czego i tak nie robię ;-)

Koszt map 800 zł tyo nieporozumienie - oczywiście, że tak ale z drugiej strony nie będe wsadzał GPS dodatkowego kiedy jeden już w samochodzie siedzi...
Ktos powie OK - to odpal navi z telefonu - to tez opcja pod warunkiem, że nie wyjeżdzasz za granice gdzie zje Cie koszt transmisji danych...

Nie widze problemu w wymianie tej nawigacji na inny model nawet chińczyka jeśli bedzie działał tak jak oryginał :-)

Rokis a jaka masz wersje oprogramowania 1.22? czy 1.18?
Przy innych nie firmowych urządzeniach trzeba dokupować jakieś przejściówki i tak nie zawsze działa sterowanie w kierownicy a juz nie mówie o B&M

Arturek co to za cudo?

Zwykły Chińczyk Peiying 9908 tzw. ALIEN

ramka od radia jest oklejona razem z konsola

Nie oklejona tylko zaszpachlowana i pryśnięta. Będę to poprawiał na wiosnę ale nawet teraz wygląda to o niebo lepiej jak kombajnik z ramką dedykowaną do AR159

Nie widze problemu w wymianie tej nawigacji na inny model nawet chińczyka jeśli bedzie działał tak jak oryginał :-)

Tym bardziej, że taki chiński kombajnik kosztuje tyle co w oryginalnej NAVI sama aktualizacja:)

Co do dokładności jest dobrze, wiadomo że tam gdzie map nie ma Navi nie wie co zrobić - np. w moim 2010 niektóre fragmenty A1 nie istniały :)

Mam to navi nowszym opakowaniu w Julce. Chciałem kupić aktualizację i w FAP usłyszałem 800-1000 zł. Dziekuję. Mam więc zewnetrzne navi z Automapą EU. Roczna subskrypcja mapy coś ok. 130 zł. Za to ciągłe aktualizacje, co najmniej raz na kwartał.

Amortyzatory
Powrót