• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Co to za czujnik ?

Marcin8888

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159
Witam mam pytanie nie temat czujnika który znajduje na środku deski tuż pod szybą taki wypukły grzybek jaką pełni rolę w samochodzie bo nigdzie nie mogę znalesc informacji na jego temat dzięki

Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka

Hmm czujnik zmierzchu? A pełni rolę przyciemniania lub rozjaśnia oświetlenie zegarów. ..chyba ze się mylę.

Napisane na Commodore C64..;)

Czujnik.zmierzchu znajduje się w zegarach, a konkretnie w predkosciomierzu, widoczne jest tam taka jasne kółeczko. Czujnik, który znajduje się na desce rozdzielczej przy szybie jest od klimatyzacji. Konkretnie to jeden z czujników temperatury, za pomocą którego klimatyzacja reguluje temperaturę w.nawiewach oraz prędkość nadmuchu.

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

A wiec z mojej strony pomyłka :)i dobrze wiedzieć że to od temperatury:)

A tak całkiem dokładnie to czujnik nasłonecznienia, którego używa klimatyzacja do utrzymania "komfortu termicznego" - przy tych samych ustawieniach w pełnym słońcu chłodzi trochę mocniej niż np. w cieniu.

A wiec byłem blisko :)ze czujnik reaguje na światło :)

Dzięki za wyjaśnienie w sumie też nie wiedziałem od czego może być. Mądrego to i warto posłuchać ;-)

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót