• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Co planujecie kupić po Alfie 159 ?

Myślałem nad takim dylematem całkiem niedawno...
I wyszło mi tak:
- Subaru Legacy (trakcja)
- Lexus IS (komfort)

A najbardziej chciałbym AR 159 TBi w sedanie z pakietem TI i w kolorze Alfa Rosso z ostatniego roku produkcji... ;)

Ja myślałem z kolei o aktualnie produkowanej Mazdzie 6 w nadwoziu sedan.

Sent from my iPhone 4 using Tapatalk

4-5 lat jeszcze spokojnie będę śmigał moją bellą... a co będzie wtedy ho ho ho kto to wie ;)

Ja zamierzam pojeździć jeszcze 4-5 lat i jeśli nie będzie następczyni to prawdopodobnie coś z napędem na tył - chyba padnie na bmw F10

Za każdym razem mówię, że to już nie będzie alfa i tak jest od 14 lat. Przetestowałem przez ten czas 7 modeli. Przyszedł czas na poszukanie zdecydowanie większego auta ale koniecznie z duszą i tu mój typ pada na Land Rovera z którym pewnie będę miał też nie małe problemy :)

Przyszedł czas na poszukanie zdecydowanie większego auta ale koniecznie z duszą i tu mój typ pada na Land Rovera z którym pewnie będę miał też nie małe problemy :)

Sorki za ot,
ale dziś widziałem właśnie land rovera Evoque ,coś ma w sobie skurczybyk chociaż nie lubię pseudo terenówek.

A ja właśnie sprzedałem swoją Alfę 159 i kupiłem Subaru Impreze wrx. Po za mocą 265 kuców i bardzo dobrym właściwością jezdnym nie ma nic. Spalanie ponad 11 litrów w trasie i brak komfortu jedzie się jak w gokarcie... Jest frajda, ale już szukam czegoś innego.

159 pojeżdżę parę lat (chyba, że zacznie się sypać to i owo, to pójdzie na handel, ale dbam więc powinno być OK). A co kupię potem? Nie mam pojęcia, oczywiście chciałbym pozostać wierny marce bo jestem wierny już 12 lat, ale jak tak śledzę poczynania naszego rządu, to zastanawiam się czy będzie mnie stać chociażby na 10 letnie seicento z LPG...
Pozdrawiam.
- Rafał

W ofercie Alfy zostały już tylko samochody dla kobiet, więc następne siłą rzeczy następne będzie musiało być inne. Na dzień dzisiejszy na 99% powiedziałbym albo Legacy albo Outback.

Co do wyboru auta po alfie to z poniższej stronki każdy z nas by coś wybrał

http://www.autosalon-singen.de/_virtueller_Rundgang/tourdaten_fuer_website/tour.html

Życie bez marzeń nie ma sensu...

Jeśli już tak wybiegasz w nierealność, to ja chętnie wybrałbym sobie Ferrari Californię (głównie z uwagi na cabrio i ten świetny metalowy dach), Ferrari Italię, Mercedesa SLS i Lamborghini Aventadora. Taka moja nierealna lista życzeń :D
A z takich realnych to konceptowa Giulia mi się podoba, na plus dla niej, że Muminek z przodu jest bardziej agresywny niż ten z Giulietty, ale jednak 159 z przodu to chyba najpiękniejszy samochód z przedziału cenowego dla przeciętnego Kowalskiego (chodzi o używane oczywiście).

Ja tez nie widzę w tej chwili następcy. Chciałbym zostać przy marce ale pewnie zmienię na BMW 3 lub 5 albo Jeep Grand cherokee ale to dopiero za dwa lata. Może do tej pory znajdzie się coś ciekawego.

Ciekawy temat, mozna zobaczyc jakie gusta maja uzytkownicy forum, poki co jestem bardzo zadowolony z mojej Belli, wiec chcialbym pozostac przy tej marce, ktora ma w sobie cos czego nie maja inni... jest male ale co do przyszlosci Alfy Romeo, nowa Giulia nie wyglada zbyt fajnie z tym designem od Giullietty, ale prezentowany SUV juz robi wrazenie... pozyjemy zobaczymy (ale do BMW to bym nie kupil :P )

niestety narazie cała grupa Fiata nie ma następcy 159...mam nadzieję, że wkrótce coś się pojawi, póki co moim faworytem jest Audi A6, A7 albo... R8 :)

A może ktoś skusiłby się na Passata CC :D ??
Tylko proszę nie bijcie mnie :P

Amortyzatory
Powrót