• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Co planujecie kupić po Alfie 159 ?

Giulie lub 169 - jeśli dojdzie do ich produkcji :D
:D

cokolwiek kupisz po 159, bedziesz tesknił do tej pięknej buzi 159? nadal nie ma auta, nigdzie, ktore by było ladniejsze z przodu....

Ja sie pozbylem swojej 166 i troche mi smutno generlanie. Zastanwiam sie czy to byl dobry pomysl, teraz po fakcie, eh zycie.

Sent from my C6603 using Tapatalk 4

Patrzę na kilka opcji:

- Maserati ghibli S Q4 (fajan fura, ale trochę za duża i trochę za droga chyba jak dla mnie)
- Lancia Delta - czyli Fiat Bravo w trochę ładniejszej skórze
- Fiat Sedici 4x4, 2,0JTD - czyli taka fajna tymczasówka
- Volvo V40 Crosscountry T5 AVD - fajny samochodzik ale ma skopaną deskę rozdzielczą

Najlepiej gdyby była Giulia, ale wygląda na to, że nie pojawi się szybko, więc będzie chyba tymczasówka - Sedici i pozostanie mi czekanie na Giulię.

Myślę że u mnie po 156 będzie 159 :D

Haveblue, rozstrzal cenowy masz niezly. No i kazde auto totalnie inne :) Ja bym byl za pierwsza opcja, ale jednak cena jest troche zaporowa...
Jezdzilisicie tym Sedici? Jak to sie ma do Vitary np?

Jak zmieniać Alfę to tylko na kolejną Alfę!! No chyba że na Ferrari:P
159 jest fajna, ale jakoś nie widze siebie w takim "dziadkowozie" (bez obrazy dla kogokolwiek-jeżeli ktoś lubi duże sedany lub SW-ny to niech się nimi wozi). Ja niestety na chwilę obecną nie widzę godnego następcy mojej GT. Chociaż może Brera...:hmmmm:

Patrzę na kilka opcji:

- Maserati ghibli S Q4 (fajan fura, ale trochę za duża i trochę za droga chyba jak dla mnie)
.

nużące jest to gadanie, ze Delta to Bravo.... owszem, deskę rozdzielczą i kierownice ma z bravo tylko uszlachetnioną ale poza tym? Delta to oryginalne i piękne auto, compact ktory ma wnętrze obszerne jak klasa wyżej... wersja 0 byla lepsza, miała ciekawszy grill, w wersji 1 uproszczono grilla niestety...
A volvo? s60 to swietne auto, v40 za ciasne w srodku, zdecydowanie....

zwracam uwagę na mocny silnik i napęd na 4 koła - stąd takie a nie inne samochody ... (wiem - Delta tego nie ma w opcji, ale jest za to klawa :) )

Patrzę na kilka opcji:

- Volvo V40 Crosscountry T5 AVD - fajny samochodzik ale ma skopaną deskę rozdzielczą
Żaden z powyższych samochodów (z wyjątkiem Ghibli) nie umywa się do 159 także nie widzę sensu zmiany. Jeśli 159 tka Ci sie po prostu znudziła to kup żonie Giuliettę i zabieraj do czasu do czasu, przeczekasz jakoś do nowego modelu a przy okazji pojeździsz samochodem z ikrą.

Patrzę na kilka opcji:

Najlepiej gdyby była Giulia, ale wygląda na to, że nie pojawi się szybko, więc będzie chyba tymczasówka - Sedici i pozostanie mi czekanie na Giulię.

Z wersji TI 3.2 na sedici??? ty chyba człowieku nie wiesz co chcesz zrobić..... no chyba że potrzebujesz terenówki...

Jak dla mnie przesiadka z 3.2 v6 na Fiata Sedici, jaki bym on nie byla fajny (a w ogole jest w nim cos fajnego??) tylko dlatego ze jest pseudosuvoczyms to delikatnie mowiac...szalony i karkolomny pomysl...;-) Na rynku jest wiele fajniejszych aut z 4x4 i mocnym dieslem i o wiele lepsze od Sedici. No chyba ze "wloski" patriotyzm jest glosem dominujacym. :-)

Naprawde uwazacie ze 159 to najlepsze auto na swiecie?

Ostatnia edycja:
Misiu;-) Nikt a przynajmniej ja ;-) tak nie twierdzi. Cale zycie jezdzilem i jezdze nadal "umilowana"na tym forum marka Audi i uwazam ze obie marki maja w swojej stajni auta mniej lub bardziej udane. 159 nie jest autem idealnym. Sa lepsze modele na rynku. Jednak przyznasz ze zamiana 159 na np. Sedici to ciekawy pomysl;-)

Ja wybralem AR z jednego powodu. Kazdy mezczyzna powienien raz w zyciu posiadac AR;-)
Ja wybralem marke, a zona model;-)

Jak dla mnie przesiadka z 3.2 v6 na Fiata Sedici, jaki bym on nie byla fajny (a w ogole jest w nim cos fajnego??) tylko dlatego ze jest pseudosuvoczyms to delikatnie mowiac...szalony i karkolomny pomysl...;-) Na rynku jest wiele fajniejszych aut z 4x4 i mocnym dieslem i o wiele lepsze od Sedici. No chyba ze "wloski" patriotyzm jest glosem dominujacym. :-)

Nie!, Dla mnie Sedici to tylko "tymczasówka", takie auto na te lata kiedy nie ma Giulii ani nic ciekawego co by mnie kręciło.

Co prawda jest jedno takie auto - Holden VXR8 Bathurst, ale w związku z potencjalnymi trudnościami, zarówno formalnymi jak i technicznymi ostatecznie nie porwałem się na to auto. Sedici to dla mnie nic innego jak tylko miła i tania dupowozowa "tymczasówka".

Nie!, Dla mnie Sedici to tylko "tymczasówka", takie auto na te lata kiedy nie ma Giulii ani nic ciekawego co by mnie kręciło.

Co prawda jest jedno takie auto - Holden VXR8 Bathurst, ale w związku z potencjalnymi trudnościami, zarówno formalnymi jak i technicznymi ostatecznie nie porwałem się na to auto. Sedici to dla mnie nic innego jak tylko miła i tania dupowozowa "tymczasówka".
Teraz rozumiem. A na nasze drogi to autko jest idealne. Choc mocno niedocenione :/

A widzialem chyba ostatnio tego Holdena do kupienia w Dublinie. Stoi chyba z dwa lata w salonie;) nikt normalny tego by nie kupil hehe ;)

Sent from my C6603 using Tapatalk

Amortyzatory
Powrót