• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Co planujecie kupić po Alfie 159 ?

mariuszoles

Użytkownik
Auto
Porsche Panamera 4S
Chciałbym poznać Wasze opinie, o jakim aucie myślicie op ewentualnej sprzedaży Alfy 159 (powiedzmy w terminie od 2 do 4 lat). Chodzi mi o planujących zakupić auto używane od 3 do 5 letnie. Ja swojej na razie oczywiście nie zamierzam sprzedawać, bo dopiero co niedawno kupiłem :P ale ciekawi mnie jakie macie plany. Następcy 159 na razie nie widać. Kompaktowe autko jak dla mnie trochę za małe więc raczej szukałbym coś w segmencie D, tak jak AR 159. Jakie typy ? :)

No właśnie po 159tce pewnie padnie jej następca przynajmniej mam taką nadzieję......jak narazie nawet nie myślę o pozbywaniu się Belli.....

jesli Alfa nie pójdzie dalej w miminkowate przody, to pewnie następca 159...
A teraz gdybym mógł, to kupiłbym Spidera TBi...piękna bestia...

Taaa... jest problem.
W całej grupie Fiata brakuje w tej chwili średniego lub większego auta.
Projekt 169 gnije w szufladzie od początku kryzysu. 159 się skończyła. Giulietta jest bardzo fajna ale na uniwersalne auto rodzinne zwyczajnie za mała.
Lancia Delta jest praktycznie wielkości Giulietty. Ypsilon - małe auto. Lancia Thema czyli Chrysler ze znaczkiem Lancii to dla mnie porażka.
Brakuje rodzinnego kombi.

Póki co nie widziałem na drodze niczego lepszego :)

No po zakończeniu produkcji 159 wyjdzie Giulia, która powinna być co najmniej tak ładna jak 159, ale pewnie jej cena będzie niebotyczna. Słyszałem też o planach produkcji dużego SUVa i chyba też dużego auta miejskiego czyli powiedzmy miniSUVa. Ciekawie zapowiada się 2012 i 2013 rok.

Produkcja 159 już jest zakończona a Giulii jakoś na razie nie widać. Szkoda, ze projekt 169 nie wyszedł z fazy projektu - dla mnie był rewelacyjny.

Jak w najbliższych latach nie będzie nic ciekawego w ofercie Alfy to niestety trzeba będzie przychylnym okiem spojrzeć na coś z Niemiec ( Audi, BMW)

Ja raczej pozostanę wierny marce. Marzę o Giulii lub o SUV-ie. jednak marzeniem jest ASTON MARTIN.

Jeśli Alfa nie będzie miała do zaoferowania za 4 -5 lat następcy 159 (Giulia jest dla mnie za mała) to pójdę po jakieś Audi (BMW jakoś mi się nie podobają).
Póki co plan jest taki, żeby pojeździć 2-3 lata tą co mam, wyhaczyć Q4 kombi z ostatnich lat produkcji i pojeździć jeszcze 3 latka, więc do 2017-18 mam "spokój" ;)

Alfa 4C, a z używanych ewentualnie Spider.

Kupiłbym pewnie następcę 159, ale walną pewnie mordę mumina i po zabawie będzie...

jako ,że u mnie przygoda ze 159 już zakończona to w podpisie widać na co zamieniłem

w perspektywie powiedzmy dooobrych paru lat, jeśli nie będzie nast. 159, to Audi A4 B8, albo E90, szału już teraz dla mnie nie robią, no ale lepsze te modele niż podobne z marki typu opel, ford, czy francuzy

Amortyzatory
Powrót