• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Co dzisiaj zrobiłeś (zrobiłaś) przy swojej Alfie

Dzisiaj niestety wypluła mi płyn do wspomagania kierownicy. Wygląda na to, ze bede musiał zmienić zbiorniczek na płyn do wspomagania. Wiecie może gdzie w Rzeszowie dostanę taki?
Ledwo 350km nią przejechałem a tu niespodzianka :(
Bo to Alfy Panie - awaryjne. Było Golfa kupić! ;-)

No ale mając golfa nie będę co rano spotykał kolegów w serwisie ;)

Dzisiaj wymieniłem boczne pomarańczowe kierunkowskazy na "dymione". Wymieniłem przy okazji lewy przedni kierunkowskaz bo był delikatnie pęknięty.

Zbiorniczek płynu wspomagania zakupiony w ASO i wymieniony. Wspomaganie działa normalnie :)
Jutro jadę po tablice w końcu.

Tak. Właściwie to jest pod Rzeszowem, jak na Warszawę się jedzie. 115zł za zbiorniczek i 50 za płyn mnie skasowali.

i jak tam obsluge oceniasz??Skasowac nie skasowali duzo bo chyba standardowo ale jak Ci sie widzieli mechanicy.Znaja sie na 159 czy jakos nie bardzo??Pytam w razie potrzeby zeby wiedziec czy warto tam jechac

Znaczy w ASO kupiłem tylko zbiorniczek, z mechanikami nie miałem kontaktu. A wymieniłem sobie go sam ;)
W ASO pewnie z 300zł w sumie by wzięli.

aha.Rozumiem ze z wymiana nie ma wiekszego problemu??Trzeba tylko dolac plynu bo bedzie zapewne jakis ubytek??

Wymiana jest banalna. 3 śrubki, dwie rurki. Dolać płynu(jakieś 0,8l mi weszło do poziomu max) i odpowietrzyć.
Stary płyn strzykawką zebrałem(jakies 0,5l), zalałem tym samym, czerwonym płynem GI/E.

Ostatnia edycja:
spoko dzieki za odpowiedz.Moze kiedys sie gdzies spykniemy w Rzeszy??Luknalbym na ta Twoja 159 od Tomasza.Masz tam chyba 3 strefowa klimke z tego co pamietam co bylo w ogloszeniu.Odezwij sie na PW.Pozdrawiam

Przed chwilą odebrałem nakrętki na wentyle. Będą musiały poczekać do wiosny aż założę alusy z letnimi oponami bo teraz nie za bardzo byłoby je widać spod kołpaków. Zdjęcia są kiepskie,bo z komórki ale na żywo to fajny gadżet.;)2012-02-16 11.00.17.jpg2012-02-16 10.58.59.jpg

Amortyzatory
Powrót