Co dziś zrobiłem dla swojej Belli ?

Wymiana tarcz i klocków, przód i tył, linki hamulca ręcznego, płynu hamulcowego i przy okazji malowanie zacisków.

Wymiana oleju i filtrow, wypicowanie w środku ;)
Ale i znalazłem niemiłą usterke:( pęknięcie chłodnicy, na łączeniu z plastikowym bokiem ; (

563.jpg
564.jpg
565.jpg
566.jpg

Umyta plus wosk i nowe znaczki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

wymieniłem półoś prawą (długą) wraz z przegubem wewnętrznym na nówkę sztukę :)

Spory lifting u blacharza i lakiernika progi, zderzaki ( kto by pomyślał że był taki multikolor), nowy puder na tylny błotnik( bo stary ktoś zje.. i popękał), lampy na czarno, polerka po całości. Kiera do obszycia i nowe dywaniki. Tyle za ostatnie 10 dni.

Wymieniony wahacz prawy górny, usunięty wżer z rdzy na tarczach hamulcowych, dolewka oleju do skrzyni, wyczyszczenie i zabezpieczenie kostek pod zderzakiem, wyważenie kół, umycie szyb od środka.

W 156 wymienione u wulkanizatora nowe zawory (wentyle) w tylnych kołach (zimówkach) bo cały czas uciekało powietrze:P ,prowadziła się wtedy jak kajak na rzece;)

Później dostała kąpiel na myjce:P

Ostatnia edycja:
Z racji tego ze moja Żabcia przechodzi teraz remont silnika do tej pory zakupilem kompletny rozrzad z wariatorem i pompa wody, nowe swiece, uszczelka pod glowica, uszczelniacze, pierscienie i wszystko praktycznie potrzebne do tej operacji, po remoncie zostanie jeszcze lakier do lekkiego odnowienia i bedzie cacyś:)

A do tej pory wymieniony caly wydech, lampa prawa bo klosz sie ruszal srodkowy, uszczelniacze polosi.

do tego jeszcze dołoze aby ciaglosc byla:

uszczelnienie dekla skrzyni
naprawa nieotwierajacej sie szyby prawej

Czyszczenie wnętrza, pielęgnacja skóry

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Wczoraj wymienione sprzęgło,uszczelniacz wału i olej w skrzyni biegów. Tydzień temu tarcze i klocki hamulcowe z tyłu.

Wymiana uszczelki między smokiem (zintegrowanym z miską olejową) a pompą oleju- profilaktycznie( stara uszczelka była bardzo twarda).

Wyczyszona miska ,smok.

Zalany Specol Spec Premium 5W/30 +Archoill 9100

Amortyzatory
Powrót