• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Co dziś zrobiłem dla swojej Belli ?

U mnie też letnie na pokładzie. W poniedziałek zmieniam w 156
8.jpg

Nabita oraz odgrzybiona klima, wymieniony filtr ppylkowy, nowe linki ręcznego, wymienione gumy na stabilizatorze, olej i letnie kapcie...mozna jechac na ryby :-)

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka

Zmieniona chłodnica oleju wraz z olejem i w koncu założone ramki :)

Moje ramki doszły jednak szybciej niż zapowiadano, więc obie Belle mają już nowy klubowy look.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

letnie kapcie i letnie felgi :)

Załączniki

• 20160401_190213.jpg
    20160401_190213.jpg
    89.8 KB · Wyświetleń: 14
4 nowe opony na lato,2 zarowki stopu,2 zarowki od kierunkow i 2 teleskopy od klapy bagaznika ktore polamalem ale te dzis zalozone tez pekly podczas otwierania(dobreze ze szyby nie wybilo) zaloze nowe i udam sie do aso po porade hahah. a no i jeszcze zamowilem czujnik doladowania cisnienia czy jakos tak-wskazowka od turbo jest caly czas wychylona to chyba to sie zrabalo

4 nowe opony na lato,2 zarowki stopu,2 zarowki od kierunkow i 2 teleskopy od klapy bagaznika ktore polamalem ale te dzis zalozone tez pekly podczas otwierania(dobreze ze szyby nie wybilo) zaloze nowe i udam sie do aso po porade hahah. a no i jeszcze zamowilem czujnik doladowania cisnienia czy jakos tak-wskazowka od turbo jest caly czas wychylona to chyba to sie zrabalo
Co do siłowników bierz z Passata b5, ja takie założyłem i super ściągają, te do Alfy co są na necie itp to lipa straszna, nie mają hamowania.

Wysłane z mojego HUAWEI MT7-L09 przy użyciu Tapatalka

Wypucowałem alusy Belli przed założeniem letnich kapci, jest trochę roboty przy szprychach ... ;)

Wczoraj przyszedł czas na wymianę laci na letnie ( tylko 16" nie krzyczeć) i ustawienie zbieżności. Po tym zabiegu czas na zabawę typu pucowanie felg, lakier bezbarwny, zaprawka, lekka polerka (malowanie wcześnie polecianych brunoxem rantów nadkoli przód, odpryski na masce i zderzaku, lekka polerka prawego błotnika). Pozostało malowanie lub wymiana grilla, folia ochronna na przednie progi. Ala może być zadowolona :)

2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg

Wczoraj przyszedł czas na wymianę laci na letnie ( tylko 16" nie krzyczeć) i ustawienie zbieżności. Po tym zabiegu czas na zabawę typu pucowanie felg, lakier bezbarwny, zaprawka, lekka polerka (malowanie wcześnie polecianych brunoxem rantów nadkoli przód, odpryski na masce i zderzaku, lekka polerka prawego błotnika). Pozostało malowanie lub wymiana grilla, folia ochronna na przednie progi. Ala może być zadowolona :)

Pokaż załącznik 196294Pokaż załącznik 196295Pokaż załącznik 196296Pokaż załącznik 196297Pokaż załącznik 196298

Postawiłeś auto do pionu:)

Amortyzatory
Powrót