• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Citroen C5 mk2 2.0HDi

Auto
Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V
Z racji iz ja wreszcie odkupilem od ojca Alfe,to on zaczął rozglądać się tym razem za francuzami i padło na C5 mk2 . Co tu dużo pisac auto u nas dopiero 2.5msc ,zrobiony bardzo bogaty pakiet startowy ,mianowicie rurka niskiego ciśnienia od hydro,nowy plyn lds,nowy kompletny rozrząd skf oraz simmeringi,nowy olej i filtry,nowa uszczelka kolektora ssacego i dekla zaworów. Zrobione logi z wykresami dzialania turba i wtryskow , wyszła piękna seria ,więc jest się czym cieszyć. Z dodatków przyciemnione tylne szyby w Folcarze oraz kupione letnie kółka. Autko rok 2006 z bardzo fajnym dieslem 2.0HDi 138KM i niestety FAP. Co mogę duzo napisać ,auto naprawdę bardzo dynamiczne , myślałem,że będzie tragedia jak na 1490kg masy ale 138koni naprawdę daję radę . Zawieszenie poprostu bajka . Z wyposażenia to podstawa plus czujniki przód,tył,klima dwie strefy,tempomat ,jasna alcantara (chyba) i inne pierdoly :D Kilka fotek na szybko

Załączniki

• IMG_20160317_172533.jpg
    IMG_20160317_172533.jpg
    91.8 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_20160317_172526.jpg
    IMG_20160317_172526.jpg
    96.3 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_20160317_172504.jpg
    IMG_20160317_172504.jpg
    106.8 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnia edycja:
No w końcu jakiś porządny samochód tutaj. :3
Ale tempomatu aktywnego to na pewno nie macie. :D
Ładne felgi w ogóle.

Jasne kolego jednak zagalopowałem się z tym tempomatem :D nie powiem zawsze myślałem, że citroen to kompletnie nic ciekawego, a jednak to auto jest bardzo nie doceniane, to samo stwierdził ojciec i powiedział, że za trzy lata albo mk3 albo ds5 bo naprawdę fajne auta i hydro robi mega robotę.

- - - Updated - - -

Odnośnie felg to można powiedzieć,że wyrwałem je z oponami i śrubami za grosze

One są z C4 picasso?
A co do Mk3- polecam. Jeździmy już drugą taką. :D

Tak z c4 Picasso ,akurat wyrwałem je z auta po stłuczce. Mk3 ma to do siebie ,że niezależnie od nadwozia jest bardzo ładna, a mk2 tylko mi się podoba w hatchu albo sedanie. Będziemy polować na jakieś bogate mk3 i najlepiej z tym silnikiem 2.2 hdi 204km

Jeden z lepszych silników. ^^

Fajna C5 :) Zawsze mi się bardzo podobały a do tego jest to najwygodniejsze auto jakim miałem przyjemność jechać.

Dzięki bardzo. Zawieszenie bylo jednym z kluczowych kryteriów dla ojca ,więc dużo rywali c5 w swojej klasie nie miała :D jest bajka i fajne jest to ,że dopasowuje się do nawierzchni po jakiej jedziemy

Zapytam tylko formalnie, to się liczy mk2 czy mk1 fl? Bardzo fajny samochodzik. Jedyny duży minus za diesla.

Wiesz co sam do końca nwm ,według wiki jest to mk1 po fl ,według forum citroena mk2 ,ale według katalogu części też różnie cholerka,dlatego dałem oznaczenie według forum klub cytrynki. Odnośnie diesla to tylko on dla ojca wchodził w grę,ja bym z chęcią wziął v6 z lpg ,ale ojciec tylko diesle. Jeśli chodzi o silnik to akurat bardzo udana konstrukcja montowana aktualnie w wieku samochodach ;)

C5 czasem miałem na celowniku,nawet po sprzedaży 9 rozważałem c5 ale wyszlo jak wyszlo.
Nie zrozumcie mnie żle ale po co wrzucać na forum auta swoich rodziców?Wujków ,dziadków itd.:)

A dlaczemu nie? :D ja się noszę z wrzuceniem naszej C5. W końcu też jej używam.

Misiu u mnie w domu aktualnie(bo ten wiek ,że dorobek itd ,mieszkam jeszcze z rodzicami) auta są wspólne czyli jeżdżę raz tym a raz tym ,tak samo jak ojciec.

Amortyzatory
Powrót