• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[155] Cisnienie oleju

B

byniek11

Guest
Witam.
Mam dziwny problem z cisnieniem oleju w 2.0 16v TS, Silnik po odpaleniu ma cisnienie okolo 4 barow jak dodaje gazu cisnienie rosnie wiec wszystko w normie, ale jak juz zagrzeje sie olej to dzieje sie cos dziwnego cisnienie spada do 1 bara czasami i mniej na biegu jalowym ale jak dodam gazu to wraca wszystko do normy i cisnienie jest tak w okolicach 4 barow, olej wymienilem jakies 4 tys km temu i jest to Valvoline 10w40 max live.
Pozdrawiam

Wiec prawidlowe cisnienie powinno odczytywac sie na pewnej predkosci obrotowej silnika ? Wydyawalo mi sie ze chyba przed wymiana oleju mialem troszke inaczej albo po prostu nie zwrocilem na to uwagi :P

Ostatnia edycja:
Teraz jak jest naprawde zimno to po odpaleniu i ruszeniu dochodzi mi do 6 barow, obroty maks 3500. narozgrzanym ledwo spada z 4. Takze bardzo ladnie to wyglada chyba. No chyba ze wskaznik padniety ;p

Ciśnienie oleju 1.5 / 800 ± 50 4.5 / 4000
Temperatura oleju w czasie testu 60(°C)

Gdzieś musi gubić ciśnienie. Może już wytarte panewki albo na wałkach rozrzadu. Może też być że wskazania są nie prawidłowe najlepiej na warsztacie sobie sprawdź jakie masz ciśnienie.

Numer katalogowy i firma tego filtra

Amortyzatory
Powrót