ciewknaca chłodnica

CIAMILL156

Nowy
Auto
Giulia MY22 Estrema było 156 2x147 166Busso 159...
mam pytanie co zrobic z cieknaca chlodnica w mojej 156 kupic jakis usczelniacz dodawany do plynu ??? a jak nie pomoze to pospawac???? bo niewiem za co sie brac dodam jeszcse ze kupilem ta chlodnice od zioma z tego forum z radomia oglaszal sie kiedys ze ma jakis warsztat i zajmuje sie alfami od lat i cos o czesciach wspominal no i ja glupi zaufalem zaplacilem za chlodnice 700zł i dupa zbita wiecej takiego zakupu nie zrobie chamstwo i nic wiecej

tz sprzedal ci uszkodzona chlodnice? to mu ja zwroc i tyle a mocno cieknie a przedewszystkim gdzie

o zwrocie nie ma mowy a cieknie u dolu na laczeniu przy plastikach w sumie nie tak mocno tak sobie kapie i codziennie musze dolewac kupilem ja na gebe podal numer zadzxwonilem podalem adres wyslal zaplacilem przy odbiorze iu po temacie szukaj wiatru w polu ale jak sie przejade do radomia to zrobie mu z du** jesien sredniowiecza

jezeli cieknie na polaczeniu plastiku z metalem to powinno sie dac to naprawic przynajmniej w mojej sie dalo podaginalem te zabki zaciskajace i juz nie cieknie. ja tam bym zadzwonil i kazal oddac kase

CIAMILL156 napisał:
mam pytanie co zrobic z cieknaca chlodnica w mojej 156 kupic jakis usczelniacz dodawany do plynu ??? a jak nie pomoze to pospawac???? bo niewiem za co sie brac dodam jeszcse ze kupilem ta chlodnice od zioma z tego forum z radomia oglaszal sie kiedys ze ma jakis warsztat i zajmuje sie alfami od lat i cos o czesciach wspominal no i ja glupi zaufalem zaplacilem za chlodnice 700zł i dupa zbita wiecej takiego zakupu nie zrobie chamstwo i nic wiecej

Możesz podać Nick tego usera co Ci sprzedał chłodnicę ???? Na PW poproszę.

Powiem Ci kolego tak, używanej chłodnicy się NIE KUPUJE, wszyscy zapewniają że nie cieknie i jest sprawna. No fakt pewnie tak było dopóki była zalana cieczą, możliwe że ten ktoś sprzedał Ci cieknącą nieświadomie (nie chce nikogo usprawiedliwiać).
Jak chłodnica nie jest zalana cieczą to uszczelki się rozsychają i lipa, będzie ciakła :x

Ps: co Ty masz takie problemy co chwila z tą bellą :?:

Jak zapewniał że nie cieknie a cieknie to zwrot kasy a swoją drogą to strasznie drogo za używaną chłodnice :shock:

CIAMILL156, prawdą jest że można dogiąć ząbki ale trzeba uważać aby nie przesadzić, bo sa kruche, ale można też oddać do naprawy do profesjonalistów, niech
wymienią uszczelkę .
Biorąc pod uwagę że jestem z Radomia, też bym prosił abys podał mi nick tego kto Ci sprzedał chłodnice.

no wlasnie problem z tym ze juz nie pamietam jaki mial nick szukalem po postach ale nic nie znalazlem a kolo zapewnial mnie ze chlodnica jest 100% sprawna i wogole wszystko cacy

Ps: co Ty masz takie problemy co chwila z tą bellą :?:[/quote] a no wlasnie niewiem zawsze wiatr w oczy jak nie jedno to drugie i tak wkolo juz mi rece opadaja ale wracajac do tematu moge zalac jakiegos uszczelniacza do chlodnic ??? nic sie nie stanie praktykował to ktos kiedys????

ja wsypywalem te opilki /do kupienia w kazdym cpn/ i uszczelnilo jezdzilem na tym az do nastepnej wymiany plynu i powtorzylem i potem sprzedalem ale ponad 2 lata smigalem

ja zalewalem i efekt byl taki ze uszczelnilo uklad i nic pozatem nie zauwazylem co prawda bylo to tipo, tempra i polonez jeszcze paru ludzi znam co tez to stosowalo i nie zauwazyli zadnych efektow ubocznych.. marki Hols stosowalem ten preparat zakupiony w niemcach..

podsumowujac, do alfy bym sie to bal jednak zastosowac bo za drogie klamoty w razie jakby cos jednak nie tak wyszlo :mrgreen:

aha no to jutro zaryzykuje widzialem jakies plyny do uszczelniania to pewnie to kupie i zobaczymy co sie stanie raz kozie smierc:D

CIAMILL156, jak zapomniałes nicka, to moze masz nr telefonu ? adres ?

U mnie była nieszczelna nagrzewnica, co było robić wlałem trzy buteleczki specyfiku (Shell o ile dobrze pamiętam..) i pomogło z silnikeim też OK - nie przegrzewa się. Na wiosnę planuję wypłukać układ i wymienić płyn chłodzący.

700 zł za cieknacą chłodnicę , myslę że jednak powinieneś podać ten Nick Goscia nie wstydz sie niech on sie wstydzi :evil:

ja cos powoli sobie przypominam ten gosciu byl krotko a wydaje mi sie ze chyba z podobnym nikiem jest ktos na alegro i sprzedaje wlasnie czesci do alfy.moze sie myle ,obym sie mylil :evil:

no mozliwe niewiem nie wnikalem ale jaki ma nick ???? tego szukalem po forum i nie znalazlem podaj tego nicka moze sobie przzypone

napisze ci na prv

Amortyzatory
Powrót