• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Cieknący olej..

Lukaszj88

Nowy
Auto
156 1,9 JTD
Witam
Nie moge wypatrzyć źródła "na szybkiego", a też tak średnio orientuje się w tym wszystkim..
Otóż ostatnio zauwazylem ze olej kapie z przodu z lewej strony tak jakby spod zderzaka i tak nie zauważyłem żeby ubywało ani oleju wspomagania ani hamulcowego ani też z silnika i mam pytanie czy może być to olej ze skrzyni biegów ? Z tym że jakieś 2 tyg temu miałem wymieniane sprzęgło i uszczelnianą właśnie skrzynie bo były przecieki .. może coś źle mechanik zmontował chociaż stwierdził że sprawdzał i nic ze skrzyni nie cieknie..
i teraz tak miejsce skapywania oleju może mieć jakiś związek ze skrzynią ?
Drugie pytanie czy da rade w domowych warunkach bez kanału sprawdzić stan oleju skrzyni ?

Skrzynia manualna
Silnik 1,9 jtd
Rok 1999

Pozdrawiam

Przy zderzaku ida 2 weze od chlodzenia plynu wspomagania moze na tym cos ci kapie.., z tylu skrzyni masz bagnet do sprawdzenia poziomu oleju. Ja Olej sprawdzałem przy odkreconej podstawie akumulatora:D

Jak masz osłonę dolną komory silnika to można sobie gdybać skąd to kapie, równie dobrze może to być z rury turbo - IC.
Jedź do mechanika niech rzuci okiem i już.

forum sie sypie - dubel do usunięcia

Nie mam osłony silnika dolnej.. no ale faktycznie to chyba z turba cieknie

Amortyzatory
Powrót