• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Ciekawostki z aukcji do wzięcia

witam przepraszam ze nie pisze na bazarze ale nie mogę jeszcze,na sprzedaż alfa 155ts 1.8 8v.Powod zal mi oddac na zlom silnika a i buda nie jest najgorsza cena 1500zl. do negocjacji.20161027_163958.jpg

Jest błąd w opisie tj. silnik 16v a w opisie widnieje przeznaczenie do 8v.

Hmmmm , Artras , nieee .... jaby czerwona była to bym jeszcze się połasił:P

teraz jak juz to tylko 2,5 VM z TD

3/4 albo i więcej wystawianych 155 powinno iść na części, choć pewnie niewiele z tych części będzie ok.
Chyba że trafią w ręce pasjonata, to odrestauruje.

Moją kupiłem w bardzo fajnym stanie, a i tak już przez pół roku włożyłem w nią ok. 2,5 tyś zł (nie szastając) w utrzymanie/konserwację i remont.
A jeszcze parę rzeczy zostało do zrobienia.

W jakim więc stanie może być TAKIE auto wystawiane za 2 tyś zł?

Po pierwsze to cena nie jest wyznacznikiem dobrej/złej jakości produktu :)

3/4 powinno iść na części? A co ty chcesz z nich wyciągać? Jak większość to golasy z 1,7 pod maską :) sprzedają się szybko lusterka w prądzie, klamki, zegarki i kilka małych części mechanicznych- śledzę regularnie portale aukcyjne i widzę co wisi już kilka msc a co znika szybko:)

Ciekawi mnie co zrobiłeś za te 2500 zł w swojej 155? Bo ja jakbym się skupił w swojej 155 na tym co muszę wymienić a nie leciał ze wszystkim za koleją to myślę że te 2500 zł to by buło max co bym włożył- a kupiłem auto za 1000 zł :)

Ja kupiłem za 5 a już włożyłem pewnie z 10, i nadal daleko jej jeszcze do tego co chce osiągnąć

479.jpg

Możemy się tu licytować kto i ile włożył w swoją 155 :)
Moje pytanie do [MENTION=67384]kazikx[/MENTION] jest zasadne w kontekście tego co pisał jak kupił 155- że zostało gruntownie sprawdzone w Wwa, i że było w bdb stanie (jeśli dobrze pamiętam). A teraz info że dołożył 2500 zł- pytam na co? Na potrzebne wymiany czy na własne "widzimisie" :D

Ciekawi mnie co zrobiłeś za te 2500 zł w swojej 155? Bo ja jakbym się skupił w swojej 155 na tym co muszę wymienić a nie leciał ze wszystkim za koleją to myślę że te 2500 zł to by buło max co bym włożył- a kupiłem auto za 1000 zł :)

Nie doprecyzowałem tych kosztów, bo wliczyłem w to ubezpieczenie, a tego można nie liczyć w kontekście samego remontu.
Lwią część zjadła gruntowna konserwacja auta. Nie musiałem teoretycznie jej robić, bo auto kupiłem w rzeczywiście bardzo dobrym stanie i pewnie by sobie jeździło bez tej konserwacji, ale chcę o nie zadbać wyglądając w przyszłość.
Do tego zakup kompletu hamulców, przewodów + kilku gadżetów (np. nowe ori logo na przód) + kosmetyków + kabli diagnostycznych i łatwo zrobiła się sumka:).

Dokładnie tak:).

Mam jeszcze kilka rzeczy do zrobienia, by moja 155 osiągnęła porządny i pożądany stan.
Myślę że do lata wszystko powoli dokończę:).

W ostatnią sobotę zrobiłem jej ostrą, prawie 200-kilometrową przebieżkę, co by ją obudzić na dobre ze snu zimowego.
Myślę, że była zadowolona:).

- - - Updated - - -

Ja kupiłem za 5 a już włożyłem pewnie z 10, i nadal daleko jej jeszcze do tego co chce osiągnąć

Rzeczywiście sporo włożyłeś.
A cenę zakupu podbiła pewnie V6.

Jak patrzę na obecne ceny aukcyjne 155, to zastanawiam się czasem, czy nie przepłaciłem:).
Ale chyba nie...

Nie przepłaciłeś- spokojnie. Druga sprawa że nie ma popytu na te modele- w stanie bardzo dobrym oczywiście. Pomijam w tym zestawieniu V6 i Q4 :) Podwyżka Oc też zrobiła swoje.

Moja 155 więcej stoi niż jeździ, a przez 2 lata (nie licząc OC, mycia, garażowania i innych pierdół nie związanych bezpośrednio z wkładem w samochód.) wciągnęła ponad 10 tys zł. Większość robiłem sam

Grosz do grosza i się robi spora suma.
Nigdy się nie odzyska tej kasy.
Dlatego 155 ma dożywocie - chyba że się trafi jakiś wariat :D

Amortyzatory
Powrót